Дамбраускас: Работя в отбор, който харесвам

20:35
Дамбраускас: Работя в отбор, който харесвам

Новият старши треньор на Лудогорец Валдас Дамбраускас направи своя неофициален дебют начело на "орлите" в днешната контрола с Бачка Топола. Разградчани се наложиха с 2:1, а специалистът призна, че има много работа пред него.

“Чувствам се добре, работя нещо, което обичам и в отбор, който, харесвам. Интензитета е доста голям за играчите, но се справят. Те отговарят на моите изисквания, имаме план. В момента няма футболист, който да издържи повече от 45 минути и това е нормално.

Футболистите се трудиха много, доволни сме от статистическа гледна точка, ще сме доволни, когато вдигнем шампионската титла. Аз все още се уча от това, което играчите могат. Друго е, когато усетиш играчите какво могат по време на мачовете. Не мога да говоря за целия двубой днес, играчите имаха определени задачи в определени фази. Имаме още много голяма работа за вършене. Искаме по-малко шансове пред нашата и повече пред тяхна врата.

Те трябва да се адаптират и приспособяват, с напредване на времето ще виждаме по-добри игри и по-добро представяне. На първо място искам да видя Лудогорец да се наслаждава на футбола. Ние ще работим упорито върху тази насока.

След една-две седмици ще говоря с вас повече по темата с трансферите. Искам да направя така, че играчите, с които сега разполагам, да имат по-добра комуникация помежду си”, заяви Дамбраускас.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация