Сити се добра до трите точки срещу Вила с голове в края (видео)

21:54
Сити се добра до трите точки срещу Вила с голове в края (видео)

Манчестър Сити излезе на върха в Премиър лийг за първи път от август 2019 година, след като "гражданите" победиха с 2:0 Астън Вила в отложен двубой от първия кръг. "Гражданите" пропуснаха доста ситуации и стигнаха до гол чак в 79-ата минута, когато Бернардо Силва откри резултата. Илкай Гюндоган удвои от дузпа в 90-ата. В момента Сити е на върха с еднакъв брой мачове с Ливърпул и Манчестър Юнайтед. По-късно тази вечер обаче "червените дяволи" могат да си върнат първото място, ако спечелят визитата си на Фулъм. 

"Гражданите" са в серия от шест поредни победи в първенството и 16 срещи без загуба във всички турнири. Отборът на Астън Вила не бе играл в първенството близо три седмици. Причината за това бе, че целият състав бе поставен под карантина заради големия брой положителни резултати на тестовете за коронавирус. За последно първият отбор на бирмингамци игра в първенството на 1 януари, когато загуби с 1:2 на "Олд Трафорд" от Манчестър Юнайтед. 

Дийн Смит направи само една промяна в сравнение с този двубой. Рос Баркли замени Ел Гази в халфовата линия на гостите. 

Пеп Гуардиола предприе три промени в сравнение с двубоя с Кристъл Палас. Жоао Кансело, Родри и Фил Фодън се завърнаха сред титулярите.

Астън Вила изигра много мъдро първото полувреме. Очакваният натиск на Сити бе факт, но с изключение на първите минути гостите се чувстваха комфортно, защитаваха се добре, но това не означава, че не използваха всяка възможност за атака. "Гражданите" отправиха цели 13 удара, от които само три бяха точни. Може би най-добрата възможност бе още в четвъртата минута. Гюндоган засече с глава центриране от корнер, след което Бернардо Силва стреля от два метра, но Мартинес успя да спаси. 

В 79-ата минута обаче, домакините най-после вкараха. Мингс допусна сериозна грешка и загуби пред наказателното поле, Родри подаде на Бернардо Силва, който малко напредна и с отличен удар от границата на наказателното поле простреля Мартинес. 

Кансело накара Мартинес да спасява опасния му шут преди в 90-ата минута след удар  на Жезус с глава, топката се отби в ръката на Кеш и това бе дузпа. Гюндоган бе категоричен и затвърди триумфа на Сити. 

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Диаш, Стоунс, Кансело, Силва, Гюндоган, Родри, Стърлинг, Де Бройне, Фодън 

Астън Вила: Мартинес, Кеш, Конса, Мингс, Таргет, Баркли, Луис, Макгин, Траоре, Уоткинс, Грийлиш 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация