Голям шок на "Анфийлд"! Опашкар нанесе първа загуба на Ливърпул у дома след 4 г. (видео)

11:29
Голям шок на "Анфийлд"! Опашкар нанесе първа загуба на Ливърпул у дома след 4 г. (видео)

Бърнли сложи край на серията на Ливърпул от 68 последователни срещи без поражение на митичния „Анфийлд“ след изненадващ минимален успех с 1:0 в двубой от 19-ия кръг на Висшата лига. Мърсисайдци влязоха в мача в незадоволителна форма след четири поредни срещи без победа в Лигата и три последователни без отбелязан гол – серия, която бе удължена и след двубоя в четвъртък вечер.

Юрген Клоп, мениджърът на „червените“, стартира с множество промени в стартовия състав, като домакините логично владееха повече топката, но освен няколко точни удара, рядко застрашаваха вратата на Ник Поуп. От другата страна, Алисон бе неубедителен при едно центриране на Роби Брейди, но впоследствие компенсира с добра намеса. Стигна се до заключителните мигове на първата част, когато грешка на Бен Мий позволи на Дивок Ориги да напредне и да остане очи в очи с Поуп. Белгийският нападател преодоля стража на „виненочервените“, но уцели напречната греда и така двата тима се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

Малко след последния съдийски сигнал на Майк Дийн се стигна до спречкване между футболисти на двата отбора, както и размяна на реплики между Шон Дайш и Клоп. Ситуация, при която Фабиньо ритна леко без топка Ашли Барнс бе преразгледана от ВАР, но в крайна сметка се стигна само до официално предупреждение за бразилеца. След почивката Мохамед Салах и Роберто Фирмино се появиха, за да изострят играта на мърсисайдци, но и това не даде резултат, въпреки че и двамата имаха своите ситуации за гол. Бърнли дочака своя момент и в 83-та минута Барнс реализира дузпа, отсъдена за нарушение срещу самия него на Алисон. Повторенията показаха, че контактът между двамата бе минимален, но Дийн категорично посочи бялата точка, а нападателят на гостите не сбърка и даде шокиращ аванс на своя тим.

Ливърпул не успя да отговори до края и записа пореден разочароващ резултат в Премиършип – четвърти последователен мач без вкаран гол и край на страхотната серия от 68 поредни мача без загуба на „Анфийлд“ за първенство. За последно тимът отстъпи у дома на Кристъл Палас през април 2017. Бърнли стигна до първи успех като гост на Ливърпул в Лигата от 46 години насам. В класирането мърсисайдци остават четвърти, на шест точки вече от лидера Манчестър Юнайтед, докато „виненочервените“ са 16-и с 19 пункта. За двата отбора предстоят ангажименти в четвъртия кръг на ФА Къп, като Ливърпул гостува на Манчестър Юнайтед, а Бърнли пътува до Лондон за визита на Фулъм.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация