ПСЖ вкара четири безответни гола на Монпелие (видео)

09:19
ПСЖ вкара четири безответни гола на Монпелие (видео)

Пари Сен Жермен записа трета поредна победа в Лига 1 и се откъсна поне временно пред преследвачите си на върха в класирането. Шампионите се разправиха с Монпелие в домакинството си от 21-ия кръг, като се наложиха с убедителното 4:0 с голове на Килиан Мбапе (34 и 63), Неймар (60) и Мауро Икарди (61). Те бяха подпомогнати и от факта, че гостите играха с човек по-малко от 19-ата минута, когато вратарят Йонас Омлин получи червен картон.

Домакините на "Парк де Пренс" имаха инициативата още от самото начало. В 19-ата минута те получиха допулнителен бонус, след като вратарят на Монпелие Йонас Омлин излезе извън наказателното поле и спъна откъсващия се Килиан Мбапе, за което получи директен червен картон.

С човек повече на терена за парижани стана още по-лесно и в 34-ата минута се стигна и до откриване на резултата. Анхел ди Мария изведе Мбапе, който технично прехвърли вратаря за 1:0.

През втората част ПСЖ довърши съперника с нови три гола за три минути. Първо в 60-ата минута Мбапе получи дълъг пас в пеналта и върна за Неймар, който от точката на дузпата удвои преднината на своя тим.

В 61-ата минута Алесандро Флоренци напредна на скорост в пеналта и върна за Мауро Икарди, който засече във вратата за 3:0.

Четвъртият гол падна в 63-ата минута, а негов автор отново бе Мбапе, който завърши перфектна контраатака на своя тим.

С тази победа ПСЖ се откъсна на върха с 45 точки, като е с три повече, но и с мач повече от преследвача си Лил. Монпелие пък запазва 11-ото място с 28 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация