Саутхямптън - Арсенал (прогноза)

10:22
Саутхямптън - Арсенал (прогноза)

Саутхямптън посреща Арсенал на „Сейнт Мерис“ в един от най-интригуващите сблъсъци от четвъртия кръг на ФА Къп. Това е първият от двата последователни мача между тези съперници. След три дни те ще излезнат един срещу друг и за мач от първенството. Срещата днес е от 14:15 часа и в българския ефир ще бъде предавана пряко по Диема Спорт 2. 

Актуалният носител на Купата на Англия Арсенал е в серия от шест поредни срещи във всички турнири без загуба. Тя започна в деня след Коледа с ценния успех в дербито срещу Челси. След това бяха надиграни Брайтън и Уест Бромич Албиън. Последва успех след продължения над Нюкасъл в среща от третия кръг на ФА Къп. Победната серия бе прекъсната с нулево равенство срещу Кристъл Палас. След това обаче Арсенал срази Нюкасъл с 3:0 в мач от 19-ия кръг на Висшата лига. Домакините направиха много силно второ полувреме, когато паднаха и трите гола. На два пъти се разписа Пиер-Емерик Обамеянг, а едно попадение добави Букайо Сака. „Топчиите“, които в един момент бяха на четири точки от зоната на изпадащите, вече са в горната половина на таблицата, на 10-о място.

Саутхямптън се класира за четвъртия кръг на ФА Къп във вторник, когато победи с 2:0 Шрюсбъри Таун. Този двубой трябваше да се играе още на 9 януари, но беше отложен заради случаи на заразени играчи в тима от Лига Едно. В последното си домакинство в Премиър лийг „светците“ победиха с 1:0 шампиона Ливърпул след ранен гол на Дани Ингс. След това обаче отстъпиха като гост на Лестър. Саутхямптън и Арсенал са съседи във временното класиране на Висшата лига, като „светците“ са на девето място, с две точки повече от „топчиите“. 

Двата отбора завършиха 1:1 на „Емиратс“ преди малко повече от месец. Коефициентът в WINNER.BG за победа на гостите е 2.26. Ставката за равенство в редовното време е 3.46. Успех за Саутхямптън е оценена с 3.31. 

Прогноза: под 2,5 гола

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация