Саутхямптън отстрани носителя на Купата на Англия след автогол (видео)

16:15
Саутхямптън отстрани носителя на Купата на Англия след автогол (видео)

Саутхямптън победи с мининалното 1:0 гостите от Арсенал и се класира за петия кръг за Купата на Англия. Срещата бе решена с автогол на Габриел в 24-ата минута.

Домакините започнаха много активно и поставиха под напрежението отбраната на “топчиите” още през първите пет минуги, когато изпълниха цели три корнера.

В 15-ата минута те достигнаха и до първото си отлично положение. Че Адамс напредна, преодоля елементарно Габриел и остана очи в очи с Бернд Лено, но немският страж блокира изстрела. В ответната атака Габриел Мартинели бе изведен сам срещу Фрейзър Фостър, но не намери топката добре и тя не затрудни вратаря.

“Светците” достигнаха до преднина в 24-ата минута, когато опит за центриране по земята отдясно на Кайл Уокър-Пийтърс създаде суматоха в наказателното поле на гостите, топката се докосна до Габриел и мина под плонжа на Лено, за да влети в мрежата. До края на полувремето домакините продължиха да бъдат по-активния отбор, но не се стигна до нови сериозни намеси на двамата вратари.

Играчите на Ралф Хазенхютъл бяха близо до удвояване на резултата само четири минути след началото на втората част. когато Фрейзър Фостър със силен шут изведе Дани Ингс сам срещу вратаря, но ударът му срещна гредата, гърбът на вратаря и излезе в корнер. 66-ата минута отново домакините достигнаха до ново положение - Че Адамс напредна отляво и даде отличен успореден пас около точката на дузпата, но Уолкът закъсня и не успя да нанесе удар. Минута по-късно Никола Пепе изведе великолепно Един Нкетия в наказателното поля от другата страна на игрището, той отправи удар с левия крак, но Фрейзър Фостър спаси.

Гостите видимо вдигнаха оборотите и започнаха да изглеждат доста по-опасни след 70-ата минута, но така и не успяваха да достигнат до чисти голови ситуации. В 80-ата минута отлична комбинация между Нкетия и Пепе изведе последния сам срещу вратаря, ударът му обаче бе изчистен пред голлинията от Джеймс Уорд-Прауз, а впоследствие се оказа, че е бил и в засада.

В 88-ата минута домакините претендираха за неотсъдене дузпа за нарушение на Роб Холдинг срещу Шейн Лонг, но съдията посочи единствено корнер в тяхна полза. В следващата фаза на турнира Саутхямптън ще се изправи срещу победителя от Уест Хам - Донкастър.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация