Креспо изведе отбора си до триумф в Копа Судамерикана (видео)

12:46
Креспо изведе отбора си до триумф в Копа Судамерикана (видео)

Бившият аржентински нападател Ернан Креспо звоюва първия голям трофей в треньорската си кариера. Той изведе своя Дефенса и Хустисия до триумф във втория по сила турнир в Южна Америка - Копа Судамерикана. Във финала тази вечер тимът му постигна гръмка победа с 3:0 над друг аржентинси клуб Ланус. Срещата се игра пред празни трибуни на стадион "Марио Кемпес" в Кордоба.

Възпитаниците на Креспо откриха резултата в 34-ата минута. Тогава топката бе подадена по земя в наказателното поле, защитниците на Ланус не се ориентираха и позволиха на Уолтър Боу да върне към Адонис Фриас, който стреля във вратата за 1:0.

В 62-ата минута Дефенса и Хустисия удвои преднината си. Браян Ромеро се възползва от лошо върната топка от защитник на Ланус и елегантно прехвърли вратаря за 2:0.

В добавеното време играчите в бяло подпечатаха успеха си с трети гол. Те отнеха в средата на терена, Рафаел Делгадо напредна по лявото крило и пусна успоредно на голлинията към Уошингтън Камачо, който отблизо оформи крайното 3:0 за своя тим.

Така Дефенса и Хустисия спечели Копа Судамерикана за пръв път в своята история. Ланус пък пропусна да прибави втори трофей от този турнир във витрината си, след успеха си през 2013 година.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация