След три месеца без успех Осасуна триумфира срещу Гранада (видео)

18:22
След три месеца без успех Осасуна триумфира срещу Гранада (видео)

Осасуна най-накрая прекъсна серията си от мачове без победа в Ла Лига, след като се наложи с 3:1 над Гранада като домакин в двубой от 20-ия кръг. Тимът от Памлона нямаше успех в 13 поредни срещи за първенство и се намираше в зоната на изпадащите, но с днешните 3 точки излезе от там за сметка на Алавес. Осасуна и Гранада са от малкото състави, които са изиграли всичките си срещи този сезон, в който програмата е объркана заради по-късния старт на някои тимове. Даже преди 12 дни те пак се срещнаха, като тогава Гранада се наложи с 2:0 на своя стадион.

Този следобед Осасуна надделя основно заради добрите изяви на нападателя си Анте Будимир. Хърватинът се разписа на два пъти през първото полувреме след центрирания от фланговете - в 27-ата и 39-ата минути.

Гостите намалиха само пет минути след почивката чрез Луис Суарес, но после така и не успяха да стигнат до изравняване. В 73-ата те имаха шанс, че съдиите видяха нарушение в атака на съперника, защото в противен случай щеше да бъде отсъдена дузпа.

И все пак играчите от “Ел Садар” си гарантираха победата след изстрел на Йон Монкайола в 86-ата - 3:1.

Малко след това Факундо Ронкалия от състава на Осасуна беше изгонен за втори жълт картон, но тимът на Гранада вече нямаше време да стори нещо по-интересно.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация