Нюкасъл просто не може да спре да губи (видео)

22:08
Нюкасъл просто не може да спре да губи (видео)

Лийдс победи Нюкасъл с 2:1 в гостуването си на "Сейнт Джеймсис Парк" от 20-ия кръг на Премиър лийг.  Йоркширци измъкнаха ценни три точки с голове на Рафиня в 17-ата и Джак Харисън в 61-ата минута, като така сложиха край на негативната си серия от три поредни загуби. За "свраките" се разписа Мигел Алмирон в 57-ата минута, но попадението му се оказа недостатъчно и тимът му записа 6-о поредно поражение и общо 11-и мач без успех във всички турнири.

Лийдс откри резултата още с първата си по-добра възможност в срещата. В 17-ата минута Родриго получи в наказателното поле и върна за Рафиня, който овладя на границата на пеналта и стреля във вратата за 0:1.

След това гостите пропуснаха още две добри възможности. В 42-ата минута изстрел на Рафиня от малък ъгъл се отби от гредата, а в 44-ата минута далечен шут на Родриго профуча до гредата.

В 48-ата минута Лийдс вкара втори гол, който обаче не бе зачетен заради игра с ръка.

Постепенно Нюкасъл се окопити и в 57-ата минута резултатът бе изравнен. Домакините се възползваха от грешка при изнасянето на топката от съперника и организираха светкавична атака с по едно докосване, Мигел Алмирон бе изведен на стрелкова позиция и не сгреши за 1:1.

Радостта на "Свраките" обаче бе кратка. В 61-ата минута йоркширци отново си върнаха преднината. Джак Харисън получи прехвърлящ пас в наказателното поле и с премерен диагонален изстрел вкара за 1:2.

Нюкасъл можеше отново да се върне в двубоя в 67-ата минута, когато Джамал Ласелс с глава нацели напречната греда.

До края домакините се хвърлиха в атака и имаха своите възможности да стигнат до изравняване, но и шансът не бе на тяхна страна. В крайна сметка те трябваше да преглътнат поредно поражение и остават на 16-ата позиция с 19 точки. Лийдс пък се изкачи до 12-ото място в класирането с 26 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация