Петев: Знам, че има настроения срещу мен

19:38
Петев: Знам, че има настроения срещу мен

Десетки запалянковци се събраха пред сградата на футболния съюз на Босна и Херцеговина в Сараево, за да протестират срещу избора на новия национален селекционер Ивайло Петев. Петев днес официално подписа договор за две години с опция за продължаването му с още две и беше представен пред местните медии. Според неофициална информация той ще получава месечна заплата от 30 хиляди босненски марки (15340 евро).

"Не съм видял феновете, не знам какво да кажа. Ако бяха 10 хиляди души, може би щях да размисля. Знам, че има настроения срещу мен, но аз свикнал съм да работя под напрежение. За мен това не е проблем. Вярвам в себе си и ще направя всичко възможно, за да успеем", коментира Петев при представянето си.

Босна е в Група D на квалификациите за Мондиал 2022 в Катар, а съперници ще бъдат световният шампион Франция, Украйна, Финландия и Казахстан. "Квалификационната ни група не е от леките, но ще се стремим да печелим всяка среща, без значение от съперника. Знам с какво се заемам. Аз нося отговорност за всичко. Да оставим резултатите да говорят и ме съдете по тях. Но аз съм уверен, че мога да свърша работата. Най-много от всичко искам да заведа отбора в Катар. За мен това е единствената цел. Бих бил най-щастливият човек на света, ако успеем", каза българинът.
 
" Босна и Херцеговина има добри футболисти. Вярвам в отбора. Ако сме сплотени и играем като един, съм убеден, че ще имаме резултати. Всички знаят за Пянич и Джеко. Те са специални играчи. Мнозина биха дали милиони, за да ги имат в съставите си. Надявам се само да са здрави. Все още не съм говорил с футболистите, но ще го направя в най-скоро време", допълни той.

Петев каза още, че в следващите две седмици ще определи помощниците си, след като се срещне и разговаря лично с набелязаните от него треньори. Той обаче отказа да назови конкретни имена.

Българинът ще дебютира на кормилото на Босна и Херцеговина на 24 март на старта на световните квалификации с гостуване на Финландия. Седмица е домакинството на Франция, а между двата мача има предвидена и контрола срещу Коста Рика на 27 март в Зеница.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация