Нюкасъл изненада Евертън на "Гудисън парк" (видео)

18:11
Нюкасъл изненада Евертън на "Гудисън парк" (видео)

Нюкасъл прекъсна серия от 11 поредни мача във всички турнири без победа, след като надделя с 2:0 над Евертън на "Гудисън Парк". Два гола на Калъм Уилсън (73', 93') донесоха заслужени три точки за "свраките", които записаха първи успех в първенството от 12 декември. Така Нюкасъл постигна дубъл над Евертън за първи път от сезон 2001/02. 

Карло Анчелоти бе направил четири промени в сравнение с двубоя с Лестър през седмицата. Коулмън, Сигурдсон, Дукуре и Иуоби стартираха. Манкийо замени Мърфи в състава на гостите. 

Нюкасъл изигра доста силно полувреме на фона на представянето си в последно време. "Свраките" имаха и най-чистото положение за гол преди почивката. В 30-ата минута Калъм Уилсън засече силно с глава центриране от корнер на Фрейзър, но Пикфорд успя да реагира блестящо и да отклони топката, която след това рикошира и в напречната греда. 

В 53-тата минута отново Уилсън бе изключително близо до гола, след като получи след центриране от Фрейзър и стреля от 11 метра, но топката премина встрани. 

Две минути след това и Дарлоу се намеси решително, след като изби хубав изстрел в далечния ъгъл, отправен от Калвърт-Люин.

При третия си шанс - в 73-тата минута, Калъм Уилсън откри резултата, след като засече с глава центриране от корнер. Това бе гол №50 за нападателя в Премиър лийг. В 87-ата минута Уилсън бе изведен зад отбраната на Евертън, преодоля Пикфорд и стреля от малък ъгъл, но топката срещна гредата. В добавеното време голмайсторът на Нюкасъл все пак отбеляза заслужен втори гол, след като бе изведен от Люис и останал непокрит, оформи крайния резултат.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация