Палмейрас спечели Копа Либертадорес (видео)

09:07
Палмейрас спечели Копа Либертадорес (видео)

Отборът на Палмейрас триумфира с Копа Либертадорес, след като победи драматично с 1:0 Сантос в изцяло бразилския финал на "Маракана". Успехът донесе резервата Брено, който се разписа с глава дълбоко в добавеното време.

Победата на Палмейрас дойде противно на показаното на терена през втората част, когато Сантос доминираше, но в крайна сметка допусна неприятна загуба.

Това е едва втора Копа Либертадорес във витрината на Палмейрас, който за последно триумфира през 1999 година, когато надви във финала колумбийския Депортиво Кали след изпълнение на дузпи.

Първото полувреме на големия финал не предложи емоции на ограничения брой зрители на трибуните, като в играта преобладаваха нервите.

В крайна сметка и двата тима не си отбелязаха гол и оставиха всичко за вторите 45 минути.

Най-добрата възможност през първата част се откри пред състава на Палмейрас, но ударът на Вейга в 37-ата минута не намери вратата, като топката мина край лявата греда.

Втората част предложи доста по-интересна игра, като и двата отбора имаха възможност да наклонят везните в своя полза.

В 58-ата минута Алисон пропусна да изведе Сантос напред, след като ударът му с глава от близка дистанция не намери вратата.

Атаките на Сантос ставаха все по-опасни и така се стигна до 77-ата минута, когато удар от далечна дистанция на Питука беше с мъка спасен от стража на Палмейрас Уевертон.

В добавеното време се стигна до скандална ситуация. Треньорът на Сантос Кука посегна да улови една излязла в страничен удар топка, за да спре бърза атака на съперника, и се сблъска с играч на Палмейрас, за което получи червен картон от рефера.

Малко по-късно Палмейрас отбеляза единственото попадение в мача с може би първия си удар в очертанията на вратата.

Негов автор стана Брено, който се разписа от трудна позиция с глава и така донесе трофея на тима си, първи от над 20 години насам в най-престижния клубен турнир в Южна Америка. С успеха Палмейрас си осигури и място на световното клубно първенство, което ще се проведе в Катар.

Треньорът на Палмейрас Абел Ферейра пък стана едва третия европеец, извел тима си до триумф н Копа Либертадорес. Преди португалеца това сториха неговия сънародник Жорже Жезус с Фламенго през 2019 година и хърватина Мирко Йозич с Коло Коло през 1991 година.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация