Публикуваха разговори между лекаря и психиатъра на Марадона, проведени в деня на смъртта му

10:10
Публикуваха разговори между лекаря и психиатъра на Марадона, проведени в деня на смъртта му

Разследването за смъртта на аржентинската футболна легенда Диего Марадона в родината му продължава и на бял свят излизат все повече подробности за последните му мигове живот.

Бившият футболист почина на 60-годишна възраст, след като получи инфаркт в дома си в Тигре на 25 ноември 2020 година. По-рано същия месец, на 2 ноември, Марадона беше приет в болница в Ла Плата и претърпя операция заради кръвен съсирек в мозъка. Впоследствие той е бил изписан за домашно лечение, като съгласието си за това са дали една от дъщерите му и личния му лекар Леополдо Луке, чийто подпис е натежал при вземането на това решение. 

Порталът Инфобае публикува съдържанието на разговори между Луке и психиатъра на Марадона Аугустина Косачов, проведени в деня на смъртта на Марадона. Косачов е била в дома на Марадона и звъни разтревожена на Луке с новината, че той вероятно е мъртъв.

"Влязохме в стаята и той беше студен. Опитахме се да му направим сърдечен масаж, докато дойде линейката и той сякаш си върна за кратко телесната температура. След това пристигна линейката и сега продължават те, но не ни казват нищо", споделя с Луке Косачов. Лекарят на Марадона обяснява, че пътува към дома му, като междувременно звъни на свой колега, за да му каже, че футболната легенда е мъртъв, макар това все още не е било официално потвърдено от спешната помощ. В разговора той нарича Марадона "дебелия".

След това той се опитва да успокои Аугустина Косачов, че отговорността за случилото се е на семейството.

"Направихме, каквото можахме. Те бяха наясно с рисковете. Това са много, много трудни пациенти", казва Луке.

Не закъсняха и реакции от страна на членове на семейството на Марадона след публикуваните аудиозаписи. Една от дъщерите му - Далма, заяви, че е отвратена и се надява на справедливост.

Според информации от прокуратурата, записите нямат стойност в съда, но поне демонстрират колко е бил неискрен Луке, когато е твърдял, че обича Марадона и гледа на него почти като на баща.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация