Новак Джокович: Не уважавам Кирьос

14:45
Новак Джокович: Не уважавам Кирьос

Световният №1 в тениса Новак Джокович проговори за отношенията си със скандалния австралиец Ник Кириос, който напоследък започна все повече да напада сърбина. Носителят на 17 титли от "Големия шлем" призна качествата на третата ракета на Австралия, но заяви, че не изпитва никакво уважение към него извън корта.

"От гледна точка на тениса смятам, че той е добър. Различен е и разполага със свой автентичен начин, по който прави нещата. Уважавам начина, по който играе, а също така е много талантлив и вече е доказал, че разполага с уменията да победи всеки играч в света. Извън тениса обаче трябва да кажа, че не го уважавам. Ще спра дотук, защото няма какво повече да споделя за него, нито пък да коментирам неговите думи или действия", каза Джокович на пресконференцията си преди началото на Аустрелиън Оупън.

Сърбинът и Кириос са в една половина в схемата на Откритото първенство в Австралия, като сблъсък между тях е възможен чак на полуфиналите. В първи кръг Джокович се изправя срещу френския ветеран Жереми Шарди, а австралиецът - срещу португалеца Фредерико Ферейра Силва.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация