Продъплжения трябваха на Ман Юнайтед, за да се справи с Уест Хам (видео)

00:03
Продъплжения трябваха на Ман Юнайтед, за да се справи с Уест Хам (видео)

Манчестър Юнайтед победи Уест Хам с 1:0 на "Олд Трафорд" след продължения в двубой от петия кръг на ФА къп.  Скот Мактоминей откри резултата в седмата минута на първото продължение. В миналия кръг "червените дяволи" отстраниха Ливърпул, а "чуковете" нямаха никакви затруднения с Донкастър.


През първите 45 минути действията се развиваха изцяло в половината на гостите, които обаче се защитаваха добре и не допускаха много кризисни положения пред собствената си врата. Най-чистата ситуация бе в 27-ата минута, когато след корнер топката стигна на далечната греда до Линдельоф, който стреля с глава. Получи се рикошет, след който Фабинаски изби с върха на пръстите си, а впоследствие кълбото срещна и гредата. Това си остана и единственият точен удар до почивката. Иначе домакините създаваха напрежение най-вече след статични положения.


"Чуковете" излязоха с по-различни намерения в началото на втората част и опитваха по-често да преминават в половината на Манчестър Юнайтед. В 53-тата минута обаче отново чистото положение бе пред вратата на гостите. Центриране на Грийнууд отдясно бе отклонено на пътя на Рашфорд, но Фабиански излезе напред и парира удара на голмайстора на "червените дяволи". Това бе и най-добрата възможност в мача до момента. 

 

Манчестър Юнайтед обаче така и не успяваше да наложи натиск. В 73-тата минута Солскяер пусна Бруно Фернандеш и Мактоминей, които замениха Ван де Беек и Матич. Четири минути преди края на редовното време в игра за домакините се появи и Единсон Кавани, който замени Грийнууд. 

 

В началните минути на първото продължение не се случи нищо, но в 97-ата домакините хванаха "чуковете" на контраатака. Марсиал я подхвана, след което намери Фред отляво. Бразилецът центрира и след два неуспешни опита за изчистване топката стигна до Рашфорд, който пусна към нахлуващия на скорост Мактоминей. Шотландецът засече от движение и стреля ниско до близката греда за 1:0.


Манчестър Юнайтед: Хендерсън, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Телеш, Матич, Фред, Ван де Беек, Грийнууд, Рашфорд, Марсиал
 

Уест Хам: Фабиански, Цоуфал, Доусън, Огбона, Кресуел, Райс, Нобъл, Сучек, Форналс, Боуен, Ярмоленко 

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация