Байерн е новият световен клубен шампион (видео)

22:34
Байерн е новият световен клубен шампион (видео)

Байерн (Мюнхен) стана световен клубен шампион след победа 1:0 над Тигрес във финала на турнира в Доха. Единствения гол вкара Бенжамен Павар в 61-ата минута. Баварците за втори път в историята си триумфираха със световната титла и станаха едва вторият отбор, който печели шест трофея в рамките на една година. Същото постигна и Барселона през 2009 година.

През 2020-а Байерн направи требъл в Германия, а към отличията на домашната сцена добави трофеите от Шампионската лига и Суперкупата на Европа. Днес отборът на Ханзи Флик завърши започнатото с купата от Световното клубно първенство, което трябваше да се състои през декември, но беше преместено заради пандемията.

На полуфиналите в Доха Байерн елиминира египетския Ал Ахли след успех с 2:0. Тигрес стана първият представител на КОНКАКАФ, който игра финал на Световното клубно първенство. На четвъртиналите мексиканският тим отстрани Улсан Хюндай, след това надви с 1:0 бразилския Палмейрас, но срещу баварците се оказа на губещата страна.

Трофеят беше изнесен на терена от бразилската легенда Кака, а президентът на ФИФА Джани Инфантино го връчи на капитана на Байерн Мануел Нойер.

Роберт Левандовски получи наградата за най-добър футболист на турнира, а в призовата тройка попаднаха още Андре-Пиер Жиняк и Йошуа Кимих.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация