Венци Стефанов: Бербатов е един самовлюбен млад човек

13:40
Венци Стефанов: Бербатов е един самовлюбен млад човек

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов коментира пред Sportal.bg думите на бившата звезда на ЦСКА, Тотнъм и Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов. Вчера легендарният нападател написа в своя блог, че е казал "майната ви" на такива като Стефанов.

"Бербатов е един самовлюбен млад човек, който говори само в първо лице, единствено число. Пожелавам му да бъде здрав и да постигне успехи! Ще се радвам един ден да стане мениджър на Манчестър Юнайтед, винаги е приятно да видиш успял българин. За момента обаче буксува като помощник треньор в Етър.

Като беше футболист защо не направи нещо голямо за националния отбор, Димитре? В главата ти са някакви кокали... Ако Бербатов си мисли, че ставаш президент, за да лапаш кокала, жестоко се лъже! Кокали няма, момче! Има бачкане! Бачкаш заедно с държавата и за младите, само тогава може да се получи нещо. Кокали има в болните мозъци!

Ако някой си мисли, че от футбол в България може да се печели, се лъже. Казвам го! Ние в Славия даваме пари за младите и за спорта, не за печалба. Никой в България не е на печалба от футбол - нито ние с Младен, нито Домусчиев, нито Ганчев... Никой! Гарантирам ви го. Всички даваме пари от любов към спорта, но финансова печалба от това няма. Само даваме, не взимаме. Така е за всички, без изключение.

Виждам, че го боли това момче... Човек, който е казал: "Няма да играя за България", повече нищо не може да ме накара да го уважавам. Какво общо имаме аз или Йордан Лечков с България, та да казва на нас "майната ви"? Лечков беше отговорник на националните отбори, а Бербатов беше капитан на мъжкия национален отбор и трябваше да поведе останалите към победи. Падахме с по 0:6! Той понесе ли отговорност като капитан? Каза, че е сърдит като в детската градина.

Сега казва, че е новото лице. На кое си новото лице, Димитре? Направи нещо, дай да те видим. Бил си футболист - Англия, Индия, Гърция, свърши. Представи се успешно. Сега какво? Като претендираш за нещо, трябва да знаеш докъде ти се простират възможностите. Това че си бил голям футболист, не значи, че ще си много добър ръководител.

Защо като е толкова голям мъжкар, не излезе той с името си, а бута напред Петър Величков? Той да е отзад. Защо? Бербатов иска да присъства, ама да е отвън.

Намерете един футболист или треньор да застане и да каже къде и какво съм го излъгал за тези 26 години. Дайте един човек да излезе пред медиите и да каже! Аз заставам зад думите си - не съм измамил, не съм излъгал. Във футбола не се управлява лесно, от мен да го знаете.

Ако Бербатов като по-млад се извини, съм готов да му подам ръка. Той обаче никога няма да го направи, убеден съм. Да е жив и здрав Митко", каза Венци Стефанов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация