Лестър осъществи невероятен обрат срещу Ливърпул (видео)

16:21
Лестър осъществи невероятен обрат срещу Ливърпул (видео)

Лестър Сити победи Ливърпул с 3:1 на "Кинг пауър стейдиъм" в дербито от 24-я кръг на английската Висша лига. Мохамед Салах откри резултата в 67-ата минута. Джеймс Мадисън изравни в 79-ата. Три минути след това Джейми Варди направи пълен обрат. Харви Барнс покачи на 3:1 пет минути преди края. 

 

Ливърпул започна доста по-активно. В десетата минута Хендерсън изведе много добре Салах зад гърба на отбраната на Лестър. Рикардо Перейра обаче реагира бързо и притисна египтянина, който не успя да нанесе добър удар, след което падна. Салах имаше претенции за дузпа, но те не бяха уважени. Само две минути след това голмайсторът на Ливърпул отново искаше 11-метров наказателен удар след единоборство с Рикардо. Този път контактът бе видим, но Салах падна доста леко и сигнал отново не последва. 


В 16-ата минута Юрген Клоп трябваше да направи принудителна смяна, след като Милнър получи контузия. На негово място се появи Тиаго. 


Минута след това отново Салах излезе на стрелкова позиция след изчистване след корнер пред вратата на Шмайхел. Ударът бе неточен. 


В 20-ата минута Александър-Арнолд изведе много добре Салах, който опита да намери Мане към далечната греда, но там се намеси Амарти. Малко след това Салах пусна много добре в наказателното поле към Фирмино, който стреля от малък ъгъл, но Шмайхел изби. В 27-ата минута стражът на Лестър отново реагира блестящо след нов удар на Фирмино, който засече от няколко метра. Тук обаче бе вдигнат флагът на лайнсмена, който маркира засада, така че дори да имаше гол, той нямаше да бъде зачетен. 


В 36-ата минута дойде и първата по-добра възможност за Лестър. Барнс центрира добре отляво, а Варди засече с глава, но прати топката право в Алисон, който улови без проблем. Това бе и първият точен удар за домакините. 


В 39-ата мърсисайдци разгърнаха много добра атака, която премина през Александър-Арнолд, Салах и Фирмино, за да стигне до отсрещния фланг, където Робъртсън стреля по земя, но топката рикошира в Амарти и излезе встрани от далечната греда.


Три минути преди почивката Лестър дочака големия си шанс през тази първа част. Дълго подаване напред от Амарти бе отклонено от Мадисън на пътя на Варди, който се стрелна напред на скорост и стреля, но топката срещна напречната греда. Останаха съмнения дали дали голмайсторът на Лестър не бе в положение на засада. 


Точно преди почивката Варди отново се откъсна след грешка на Хендерсън, но Алисон излезе напред и спаси с крак.

 

В 57-ата минута и гостите удариха греда. Това се случи, след като Александър-Арнолд изпълни добре пряк свободен удар. Топката рикошира първо в стената, а след това и в напречната греда. 


Ливърпул сериозно увеличи натиска и Лестър не успяваше изобщо да пренесе действията в половината на съперника. Това логично доведе до гол във вратата на "лисиците". В 67-ата минута Тилеменс сгреши при изнасянето на топката, след което Александър-Арнолд проби отдясно. Първият му опит за центриране бе блокиран, но след това десният бек направи втори. Фирмино много елегантно се завъртя, за да поеме топка между двама защитници и същевременно да я върне към Салах, който изключително технично стреля в далечния ъгъл - 0:1. 

 

В 76-ата минута Барнс опита да влезе в наказателното поле между Алкантара и Александър-Арнолд. Бразилецът препъна съперника. Спорът бе дали нарушението бе в наказателното поле, или извън него. След намесата на ВАР бе решено, че то е пред линията и отсъждането бе за пряк свободен удар. Мадисън изпълни ниско към далечния ъгъл и топката влезе във вратата на Алисон. Попадението първоначално бе отменено заради засада на Амарти, който опита да засече и влияеше на стража на гостите. Графиките на ВАР обаче показаха, че играчът на Лестър е в чиста позиция и голът бе зачетен.

 

Лестър: Шмайхел, Перейра, Еванс, Союнджу, Амарти, Ндиди, Олбрайтън, Тилеманс, Барнс, Мадисън, Варди 


Ливърпул: Алисон, Алескандър-Арнолд, Кабак, Хендерсън, Робъртсън,  Вайналдум, Джоунс, Милнър, Мане, Салах, Фирмино 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация