Клоп: Вече не сме в битката за титлата

19:31
Клоп: Вече не сме в битката за титлата

Юрген Клоп публично призна за първи път, че надеждите на Ливърпул за защита на титлата на Висшата лига са приключили след поражението от Лестър Сити с 1:3.

Алисон преживя нов кошмарен мач, след като защитата на шампионите се сринаха в края на срещата на „Кинг Пауър“. Вратарят подари гола на Джейми Варди за пълния обрат, а „лисиците“ вкараха три пъти в последните 14 минути на сблъсъка за крайната победа. Алисон, който направи две грешки срещу Манчестър Сити миналата седмица, добави към късната капитулация на мърсисайдци, след като излезе извън наказателното си поле и буквално подаде на Варди, който реализира за 2:1. Преди това Джеймс Мадисън бе изравнил от пряк свободен удар, а Харви Барнс оформи крайния резултат в 85-та минута.

Ливърпул остава на десет точки от лидера Сити, който има два мача в резерв – и Клоп обяви, че тимът му е твърде далеч от „гражданите“, за да успее да ги догони. Запитан относно това дали шансовете на Ливърпул за титлата са приключили, германецът отвърна: „Да“. „Не смятам, че можем да стопим тази разлика през този сезон, ако трябва да бъда честен. Трябва да печелим мачове и голяма част от нашата игра днес бе много добра. Това, което трябва да избегнем, са грешките и неразбирателствата“.

„В две ситуации днес не направихме това и тъкмо по този начин те реализираха два гола. Резултатите са свързани до огромна степен с представянето – бяхме достатъчно добри, за да спечелим мача с изключение на две грешки в края. Преди мача знаехме, че Озан Кабак е много добър играч и знаем това и след края му, но той не е свикнал с нашата игра. Алисон е офанзивно настроен и обича да излиза извън наказателното си поле. Когато си нов в даде отбор това обикновено се случва, но се случва в предсезонната подготовка. За съжаление, ние нямахме такава. Не сме загрижени за титлата, не сме глупави. Чака ни труден мач във вторник и след това идва дербито следващата седмица. Там е насочено нашето внимание“, започна Клоп след края на срещата.

Ливърпул вървеше към победа след 17-ия гол на Мохамед Салах в Лигата, но се сринаха в последните 14 минути. Първо Лестър помисли, че е получил дузпа за нарушение на Тиаго срещу Барнс, но ВАР отсъди, че нарушението е извън наказателното поле. Последва изравнителния гол на Мадисън, който първоначално бе отменен заради засада на Даниел Амартей, а след това се случиха и грешките в защита.

„Не търсим извинения. Можехме да направим по-добре някои неща, но в момента е тежко. През по-голямата част от мача стояхме добре. Не е лесно да доминираш Лестър по начина, по който го направихме днес, след като загубихме от Манчестър Сити с 1:4 преди седмица. Поведохме и след това получихме странен гол. Помислих, че е засада, докато голът за 2:1 беше неразбирателство. Това определено повлия сериозно на мача, но трябваше да покажем различна реакция. Получихме твърде леко третия гол. Единственият начин, по който можем да излезем от тази ситуация, е като играем добър футбол“, завърши Клоп.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация