Реал Мадрид удари Валенсия, съкрати преднината на Атлетико (видео)

19:06
Реал Мадрид удари Валенсия, съкрати преднината на Атлетико (видео)

Реал Мадрид победи Валенсия с 2:0 като домакин в среща от 23-я кръг на испанската Примера дивисион.  Карим Бензема даде аванс на столичани в резултата с гол още в 12-ата минута, а половин час по-късно Тони Кроос бе точен за 2:0. 

В 9-ата минута бразилският халф Каземиро тества стража на гостите Хауме с изстрел от далечно разстояние и вратарят с крак изби, а секунди по-късно Марко Асенсио опита изстрел от движение, но той се получи доста неточен.

В 12-ата минута Реал Мадрид вече бе напред в резултата. Френският нападател Карим Бензема получи топката около ъгъла на наказателното поле вляво от вратата на Валенсия, създаде си необходимото пространство и с блестящ техничен изстрел изпрати топката в долния ляв ъгъл на безпомощния Хауме - 1:0.

В средата на първата част десният бек на Реал Мадрид Даниел Карвахал, който тъкмо се завърна в игра след контузия, получи травма и в 26-ата минута бе сменен от Лукас Васкес.
 
"Прилепите" не съумяваха да застрашават по никакъв начин вратата на Тибо Куртоа, а в 35-ата минута Бензема бе близо и до второ попадение, но се размина с топката пред противниковата врата след подаване отдясно.

В 42-ата минута превъзходството на "лос меренгес" доведе до втори гол във вратата на Хауме. Домакините сътвориха прекрасна атака, при която резервата Васкес подаде на заелия отлична позиция на границата на наказателното поле Тони Кроос и германският халф с много прецизен изстрел насочи топката в долния ляв ъгъл на стража на Валенсия.

Осем минути след паузата Макси Гомес опита далечен изстрел към Тибо Куртоа, който през цялото първо полувреме бе просто наблюдател на случващото се на терена. Белгийският страж реагира отлично на силния изстрел и изби топката.

В 61-ата минута топката за трети път се озова във вратата на гостите, но попадението бе отменено заради засада. След бърза атака на "белите" Ферлан Менди получи пас от Винисиус в наказателното поле, финтира бранител на "прилепите" и с премерен шут реализира за 3:0, но след консултация с ВАР голът бе анулиран заради меко казано "тънка" засада на френския ляв бек.

В 78-ата минута Ферлан Менди имаше възможност отново да изпрати топката във вратата на Хауме. Французинът изведнъж се оказа в центъра на атаката на "белите" и бе намерен отлично от Бензема на метри пред вратата на Валенсия, но не се засуети и не успя да ненесе хубав удар.


РЕАЛ МАДРИД - ВАЛЕНСИЯ 2:0

1:0 Бензема (12)
2:0 Кроос (42)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация