Дортмунд разпиля Севиля, с единия крак е на четвъртфинал (видео)

23:57
Дортмунд разпиля Севиля, с единия крак е на четвъртфинал (видео)

Борусия Дортмунд победи Севиля с 3:2 на стадион "Рамон Санчес Писхуан" в първи осминафинален мач от Шампионската лига. Сусо откри във втората минута, Дахуд изравни в 19-та, а Холанд изведе гостите напред в 27-та минута. Отново норвежкото дете-чудо реализира в 44-та минута. Шест минути преди края Де Йонг намали преднината на жълто-черните.


Началото на мача беше обещаващо. Борусия опита да изненада домакините с натиск в първите минути, но слабостите на тима в защита бързо си проличаха и Севиля поведе рано-рано. Гола отбеляза Сусо в 7-ата минута. Крилото получи пас от Фернандо и стреля, а топката закачи крака на Хумелс и влетя в мрежата, без Хитц да може да се намеси.


В играта на "жълто-черните" нямаше объркване от полученото попадение. Бързите и технични футболисти на германския тим продължиха да тормозят отбраната на Севиля, а тя съвсем не беше толкова стабилна, колкото в предишните мачове.


В 19-ата минута Холанд намери Дахуд пред наказателното поле, а той получи достатъчно свободно пространство, за да си нагласи топката. Последва перфектен удар до гредата и гол за 1:1. Севилци не очакваха подобно развитие и започнаха да нервничат. В 27-ата минута защитата на домакините отново се провали, а двойното подаване между Санчо и Холанд изведе норвежеца сам срещу Ясин Буну. Нападателят на Борусия се плъзна по тревата и майсторски вкара шестия си гол в турнира.


До почивката Севиля така и не успя да се съвземе и да създаде нещо интересно пред вратата на Хитц. Гостите пък имаха две чисти положения, които пропуснаха. Първо Холанд стреля силно и принуди Буну да избива в корнер, а малко по-късно Хумелс посрещна една отбита топка, но я прати в аут.


В 44-ата минута обаче нямаше кой да спре Холанд да се разпише за втори път. Дортмундци организираха светкавична контра, Марко Ройс комбинира с Холанд и той технично насочи топката в далечния ъгъл на вратата.


Голът падна след грешка в центъра на Ракитич и Лопетеги не се поколеба да замени на полувремето хърватския национал. Вместо него се появи Неманя Гудел. Папу Гомес напомни за себе си с удар, който не застраши Хитц. Борусия все така спокойно изнасяше топката, а многоходовите комбинации на Севиля не създаваха проблеми на "жълто-черната" отбрана.


След час игра Лопетеги предприе тройна смяна и пусна на терена Де Йонг, Мунир и Оливер Торес, а терена напуснаха Ен-Несири, Сусо и Папу Гомес. Севиля трайно се настани в половината на Борусия, но почти всяка атака на домакините завършваше с неточно центриране.


В 71-ата минута Борусия за първи път след почивката организира опасна атака. Тя завърши с поредица от удари, но всички те бяха блокирани. Малко по-късно резервата на Севиля Оскар Родригес уцели гредата от фаул, а плонжиралият Хитц докосна топката и попречи тя да стигне до футболист на андалусийци. 


Последните десетина минути бяха много напрегнати, а Борусия започна да се огъва. В 84-ата минута Марвин Хитц и защитниците в жълто-черно "проспаха" едно центриране на Мунир и оставиха Люк де Йонг да намали на 2:3. 

 


СЕВИЛЯ - БОРУСИЯ (Д) 2:3 (1:3)

1:0 Сусо (7)
1:1 Дахуд (19)
1:2 Холанд (27)
1:3 Холанд (44)
2:3 Де Йонг (84)


СЕВИЛЯ (4-3-3): Буну; Х. Навас, Кунде, Д. Карлош, Ескудеро; Ж. Жордан (72 - Оскар), Фернандо, Ракитич (46- Гудел); Сусо (60 - Де Йонг), Ен-Несири (60 - Мунир), А. Гомес (60 - О. Торес)
Старши тренор: Ю. Лопетеги


БОРУСИЯ Д (4-3-2-1): Хитц; Морей, Хумелс, Аканжи, Герейро (76 - Паслак); Е. Джан, Белингам, Дахуд; Санчо, Ройс (80 - Брант); Холанд
Старши треньор: Е. Терзич

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация