Джокович не срещна трудности срещу Карацев и се класира за девети път на финал на Австралия Оупън

15:13
Джокович не срещна трудности срещу Карацев и се класира за девети път на финал на Австралия Оупън

Осемкратният шампион Новак Джокович (Сърбия) се класира за девети път финала на Откритото първенство на Австралия по тенис.

Водачът в световната ранглиста пласира 17 аса и не даде особени шансове на квалификанта Аслан Карацев от Русия и спечели категорично с 6:3, 6:4, 6:2 за 113 минути на "Род Лейвър Арина".

Белградчанинът взе първия сет с единствен пробив в осмия гейм, а във втората част поведе с 5:1, след което последва кратък спад, но при 5:4 той успя да затвори сета при втората си възможност на собствен сервис.

Джокович пропиля аванс от 2:0 в третата част, но след това с четири поредни гейма стигна до крайната победа.

След двубоя сърбинът отдаде заслуженото на 114-ия в световната ранглиста Карацев, който е първият дебютант, преминал през квалификациите, достигнал до полуфинал в турнирите от Големия шлем.

"Трябва да го поздравим. При дебюта си той достигна до полуфинал, което никога не се беше случвало в историята на тенис. Изигра великолепен турнир", каза Джокович.

Сърбинът се оплакваше от физически проблеми с последните дни, но от тях нямаше и следа днес.

"Не съм се чувствал толкова добре от началото на турнира. Можех да удрям освободено, нямах никакво болка. Смятам, че изиграх най-добрия си мач през тази година. Въодушевен съм, че се чувствам така. Сега имам два почивни дни и ще преценим как да се готвя. Със сигурност ще тренирам в единия от тях, може би в събота. Възстановяването е най-важното. Сега ми предстои най-важният двубой в турнира", допълни белградчанинът.

Джокович ще се стреми към 18-а титла в 28-ия си финал в турнирите от Шлема.

В мача за трофея в неделя той очаква победителя от срещата между Даниил Медведев (Русия) и Стефанос Циципас (Гърция), които играят утре.

Медведев играе на най-високо равнище в последните месеци. В победна серия е. Стефанос направи страхотен обрат срещу Рафа. Със сигурност ще бъде интензивен мач. Нямам предпочитания за съперника", каза Джокович.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация