Арсенал и Бенфика оставиха интересното за домакинството на лондончани в Гърция

15:43
Арсенал и Бенфика оставиха интересното за домакинството на лондончани в Гърция

Бенфика и Арсенал завършиха при резултат 1:1 на "Олимпико" в първия мач от 1/16-финалния си сблъсък в Лига Европа. Английският тим имаше предимство през първата част, но голям пропуск на Пиер-Емерик Обамеянг попречи на "артилеристите" да вземат аванс. Пици изненадващо даде преднина на символичните домакини с гол от дузпа в 55-ата минута, но Букайо Сака изравни само две минути след това. Така всичко ще се реши в реванша след седмица, който ще се играе в Атина.

Мениджърът на "топчиите" Микел Артета подходи изключително сериозно и не направи никакви промени в сравнение със състава, който преди няколко дни победи убедително Лийдс в Премиър лийг. КапитанътОбамеянг отново водеше атаката, а Мартин Йодегор записа европейски дебют с екипа на Арсенал

Жорже Жезус заложи на 3-5-2. Вайгъл, Пици и Таарабт бяха в средата на терена, а като халф-бекове действаха Грималдо и Гонсалвеш. Верисимо дебютира в защита, а Нунес започна на върха на атаката, подпомаган от по-задни позиции от Валдшмит. 

"Артилеристите" започнаха много по-активно и имаха огромно предимство при владеенето на топката. Пиер-Емерик Обамеянг обаче пропусна най-чистото положение, до което Арсенал стигна през първата част. В 19-ата минута Себайос намери с много добро подаването Белерин, който центрира успоредно на голлинията. Голмайсторът на лондончани засече от няколко метра, но незнайно как не успя да уцели вратата и топката премина встрани.

Бенфика постепенно се поуспокои и започна да стои по-равностойно. В добавеното време на първата част грешка в защитата на Арсенал даде шанс на португалците да стигнат до много добро положение. Груба неточност на Джака при опита му за подаване даде шанс на Грималдо да изскочи в добра позиция. Неговото центриране обаче рикошира в главата на Седрик Соареш и излезе в корнер. 

В 53-тата минута символичните домакини получиха дузпа, след като центриране на Гонсалвеш срещна ръката на Смит Роу, която бе вдигната високо. Пици бе точен от бялата точка, давайки преднина на Бенфика.

Реакцията на Арсенал обаче бе мигновена и само две минути след това Сака изравни. Йодегор намери с много хубав пас Соареш отляво, след което бившият играч на Спортинг центрира към Сака, който от шест метра порази целта. Голът мина проверката на ВАР, след което правилно бе зачетен. 

До края нови попадения нямаше. Обамеянг пропусна отново едно добро положение и така равенството се запази. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация