Прогноза: Джокович - Медведев

09:11
Прогноза: Джокович - Медведев

Откритото първенство на Австралия започна на 8 февруари и след две седмици вълнуващ тенис стигнахме до кулминацията на състезанието - финалът при мъжете. Двама от най-силните играчи в момента в АТП тура ще се изправят, за да запишат името си в историята.

Това е мечтаният финал за феновете на тениса, тъй като двама тенисисти с донякъде сходен стил на игра ще се сблъскат във финала на Откритото първенство на Австралия. За Новак Джокович това ще е  девети финал в Мелбърн, докато за Медведев - първи.

Шансовете са на страната на Джокович, поне според предварителните очаквания. Ноле никога не е губил финал на Австралия Оупън. Повечето специалисти виждат това като огромен натиск върху руснака, но той смята точно обратното:

„Не изпитвам никакъв натиск, защото той никога не е губил в осемте си финала. Той е този, който трябва да е под напрежение“, споделя Медведев.

Даниил запазва спокойствие и очаква финала да е проблемен за Джокович, тъй като руснакът е в серия от 20 поредни успеха, поредица, която започна на "Мастърс"-а в Париж през 2020 г. Освен това Медведев е спечелил всичките си мачове на Откритото първенство на Австралия без да загуби сет, с изключение на двубоя с Филип Крайнович (3-2). Това може да означава, че той е в по-добро физическо състояние в сравнение с Джокович, който има само два мача без загубен сет, а и имаше явни физичеки проблеми в продължение на целия турнир.

Медведев и Джокович играха два пъти през 2020 г., като си размениха по една победа. Джокера води с 4-3 в двубоите по между им, а осмият им мач на Откритото първенство на Австралия се очаква да бъде епичен.

В последна сметка може да се заключи, че това е мач, който може да отиде и в двете посоки. И руснакът, и сърбинът са достойни претенденти за титлата, но остава впечатление, че Ноле има повече аргументи, най-вече заради безупречния си рекорд в Мелбърн и безспорно повечето опит от опонента си.

Белградчанинът има осем титли на Откритото първенство на Австралия, като само два пъти бе принуден да играе пет сета за трофея (2012 и 2020). Затова Медведев трябва да бъде агресивен докрай. Набере ли скорост и предимство той не трябва да се отпуска нито за миг, докато не пречупи Джокович.

Новак Джокович се бори с контузия по-рано в турнира, но сега изглежда напълно възстановен и готов за финала. Това със сигурност е лоша новина за Медведев, но добра за любителите на тениса, тъй като ще станат свидетели на голям мач.

Даниил със сигурност е аутсайдерът, когато играе с Новак Джокович в Австралия, но не бива да се подценява способността му да побеждава най-добрите. Правил го е в миналото и може да го направи и сега. Джокера е кралят на Откритото първенство на Австралия, но днес тронът му ще бъде разклатен и той ще бъде детрониран от амбициозния Медведев.

Прогноза: Даниил Медведев

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация