Мълниеносен старт донесе три точки за Сити в дербито с Арсенал (видео)

20:13
Мълниеносен старт донесе три точки за Сити в дербито с Арсенал (видео)

Манчестър Сити победи Арсенал с 1:0 на стадион "Емиратс" в дербито от 25-я кръг на английската Висша лига. Рахийм Стърлинг откри резултата още във втората минута.


Гостите започнаха по брутален за съперника начин и само след 76 секунди поведоха в резултата, след като Стърлинг засече с глава центриране отдясно на Марез. Това бе дори втората възможност, която се откри пред английския национал за толкова кратко време. Няколко секунди преди това Стърлинг не успя да уцели добре топката на далечната греда.


В шестата минута отново Стърлинг имаше шанс, след като бе изваден зад гърба на Белерин след страхотно подаване на Де Бройне. Крилото този път се забави, направи прекалено много докосвания на топката и това даде възможност на Лено да се справи със ситуацията.  
 

След лошото начало Арсенал стабилизира играта си и в края на полувремето вече започна и да атакува по-смело. Минута преди почивката дойде и най-доброто положение за домакините. Белерин проби отдясно и влезе в наказателното поле, топката стигна до Пепе, но ударът му мина покрай гредата. 


В 49-ата минута Де Бройне опита технично да прати топката в горния десен ъгъл на вратата на Лено, но ударът му премина встрани от целта. В 56-ата Гюндоган стреля от границата на наказателното поле, но Лено изби удара му в корнер. 


В 80-ата минута Кансело комбинира с Жезус, след което португалецът финтира добре съперник и стреля с външен фалц към далечния ъгъл, но топката премина на сантиметри от лявата греда.  


Арсенал: Лено, Белерин, Холдинг, Мари, Тиърни, Елнени, Джака, Сака, Йодегор, Пепе, Обамеянг


Манчестър Сити: Едерсон, Кансело, Диаш, Стоунс, Зинченко, Силва, Фернандиньо, Де Бройне, Марез, Гюндоган, Стърлинг  

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация