Ман Юнайтед не сбърка срещу Нюкасъл (видео)

22:50
Ман Юнайтед не сбърка срещу Нюкасъл (видео)

Манчестър Юнайтед победи Нюкасъл Юнайтед с 3:1 на "Олд Трафорд" в среща от 25-я кръг на английската Висша лига. 


Нюкасъл опитваше да пресира от началото и успя на няколко пъти да създаде проблеми на съперника. Давид Де Хеа имаше работа много рано. В петата минута удар на Жоелинтон се отклони в Линдельоф и топката се насочи към вратата, но вратарят направи добро спасяване.


Удар на Джонджо Шелви мина над вратата, а Де Хеа на два пъти не изглеждаше стабилен при изчистването на топката. В играта на Ман Юнайтед нямаше ритъм, а топката рядко достигаше до Бруно Фернандеш. Домакините не контролираха средата на терена и опитите им за атаки бяха след контраатаки.


Де Хеа трябваше да се намесва и при удар от дистанция на Алмирон. Вратарят на Нюкасъл Карл Дарлоу направи спасяване за първи път в 29-ата минута след изстрел на Уан-Бисака. Секунди по-късно стражът на "свраките" трябваше да вади топката от мрежата си. След половин час игра Маркъс Рашфорд откри резултата с удар в близкия ъгъл, с който изненада вратаря.


Отборът на Стив Брус реагира отлично на получения гол и стана още по-агресивен в предни позиции. Ален Сент-Максимен накара Де Хеа да прави поредното добро спасяване. Французинът обаче не му остави шанс в 36-ата минута и с много хубав удар го преодоля. Изравняването бе заслужено на фона на представянето на гостите.


В началото на второто полувреме Нюкасъл бе по-активният отбор и на няколко пъти затрудни защитата на "червените дяволи". В 50-ата минута Сент-Максимен стреля, но не затрудни особено Де Хеа.


Ман Юнайтед обаче отново показа ефективност и при една от редките си смислени атаки стигна до втори гол в 57-ата минута. Отлична работа свърши Неманя Матич, който финтири и навлезе в наказателното поле. Топката бе отклонена от Бруно Фернандеш и стигна до Даниел Джеймс, който простреля Дарлоу. Той се разписва във втори пореден мач, след като вкара и на Реал Сосиедад през седмицата.


МАН ЮНАЙТЕД - НЮКАСЪЛ 3:1


1:0 - Рашфорд (30)
1:1 - Сент-Максимeн (36)
2:1 - Джеймс (57)
3:1 - Бруно Фернандеш (75-д)


МАН ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Шоу, Линдельоф, Магуайър, Уан-Бисака, Фред, Матич, Джеймс, Фернандеш, Рашфорд, Марсиал


НЮКАСЪЛ: Дарлоу, Кларк, Ласелс, Крафт, Люис, Хейдън, Шелви, Уилок, Алмирон, Сент-Максимeн, Жоелинтон
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация