Барселона победи Севиля като гост (видео)

20:30
Барселона победи Севиля като гост (видео)

Отборът на Барселона записа седма поредна шампионатна победа като гост, печелейки с 2:0 срещу Севиля на "Рамон Санчес Писхуан" в двубой от 25-ия кръг на Ла Лига. По този начин каталунците прекъснаха серията на андалусийците от шест поредни срещи без загуба в първенството. Усман Дембеле (29') и Лионел Меси (86') отбелязаха попаденията в мача. В сряда двата тима отново ще играят един срещу друг в реванш от полуфиналите за Купата на краля. Играчите на Юлен Лопетеги имат преднина от 2:0 преди визитата си на "Камп Ноу".

Роналд Куман беше избрал петима защитници в своя състав. Така схемата му на игра беше 3-5-2. Самюел Юмтити беше заменен от Клеман Лангле, а Серхио Бускетс се появи на мястото на Миралем Пянич. В нападение липсваха Франсиско Тринкао и Мартин Брейтуейт. Вместо това титуляри бяха Сержиньо Дест и Дембеле, който беше в предни позиции заедно със суперзвездата Меси. При домакините също имаше няколко промени, но най-голямо впечатление направи върхът на атаката им, където Люк де Йонг беше предпочетен пред голмайстора Юсеф Ен-Несири.

Срещата започна с осезаем превес на гостите, но първият удар в мача дойде чак в 22-ата минута. Тогава Дембеле стреля технично, но Ясин Буну улови топката. Веднага след това Меси също пробва удар, който беше спасен от вратаря. В 29-ата именно аржентинецът изведе Дембеле с перфектен пас, а крилото прокара топката между краката на Буну за 1:0 в полза на каталунците. Така той стана третият най-резултатен французин в клубната история. В 34-ата те отново организираха опасна атака, но не се стигна до техен шут. В 41-ата Дест опита изстрел от границата на наказателното поле, но го прати над вратата.

В 50-ата минута Хесус Навас отправи първия удар за домакините в мача, който обаче беше уловен от Марк-Андре тер Стеген. При ответната атака на Барса Френки де Йонг пусна опасен пас, но той не беше засечен от Жорди Алба. В 57-ата резервата Ен-Несири шутира, топката рикошира и попадна в обятията на Тер Стеген. В 59-ата добра комбинация доведе до мощен шут на Дест, който разтресе близката греда. Минута по-късно Дембеле беше изведен на добра позиция, но реши да върне топката към Меси, който я прати над вратата. В 64-ата Ескудеро засече центриране на резервата Сусо, но ударът му беше прекалено неточен.

В 68-ата Лангле вкара топката в противниковата мрежа, но при вдигнат флаг за засада, която беше потвърдена от ВАР. В 80-ата Ен-Несири също се разписа, но голът правилно не беше зачетен заради негова игра с ръка. В 83-ата нападателят падна в наказателното поле след единоборство с Лангле, а съдията реши да не посочи бялата точка. Малко преди това Куман също имаше претенции за дузпа, които не бяха уважени. В 86-ата Меси излезе сам срещу Буну. Вратарят отрази първия му удар, но при втория аржентинецът беше безпогрешен за своя 30-и шампионатен гол срещу този съперник.

Така Барселона се настани на втората позиция в класирането с актив от 53 точки или с две по-малко от лидера Атлетико Мадрид, който обаче още не е играл в този кръг. Севиля пък остана четвърти в подреждането с 48 спечелени пункта.

СЕВИЛЯ - БАРСЕЛОНА 0:2

0:1 Дембеле (29')
0:2 Меси (86')

Севиля: Буну, Навас, Кунде, Карлос, Ескудеро, Фернандо, Жордан, Ракитич, Мунир, Гомес, Де Йонг

Барселона: Тер Стеген, Дест, Пике, Лангле, Мингеса, Алба, Бускетс, Де Йонг, Педри, Дембеле, Меси

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация