Арсенал с категоричен успех в гостуването си на Лестър (видео)

16:20
Арсенал с категоричен успех в гостуването си на Лестър (видео)

Арсенал изигра един от най-добрите си мачове през този сезон и спечели с 3:1 гостуването си на Лестър. "Лисиците" поведоха още в шестата минута с попадение на Юри Тилеманс. Защитата на гостите го остави необезпокояван да пробие и да стреля. Отбраната на лондончани се представи доста по-добре до края на мача.

Обратът започна в края на първото полувреме и мачът до голяма степен бе приключител в началото на второто. Давид Луис изравни в 39-ата минута след удар с глава, а Александре Лаказет изведе "артилеристите" напред от дузпа в добавеното време на първата част. Никола Пепе направи 1:3 в 52-ата минута.

Отборът на Микел Артета се изкачи на девета позиция и изостава на осем точки от четвъртия Уест Хам. Лестър остана трети и все още има аванс в битката за място в топ 4.

Микел Артета бе направил цели шест промени след успеха срещу Бенфика в Лига Европа в четвъртък. Той бе оставил на пейката някои от основните си играчи, сред които голмайсторът Пиер-Емерик Обамеянг. Неговият ход обаче се оказа успешен, тъй като Арсенал изглеждаше по-свеж в сравнение със съперника, който също имаше мач в Лига Европа.

Срещата започна спокойно под слънчевите лъчи над стадиона. Това обаче бързо се промени и още в седмата минута Лестър поведе. Тилеманс напредна в полето на съперника. Защитата на гостите, която се бе концентрирала върху Джейми Варди, го остави да продължи и белгиецът навлезе в наказателното поле и с нисък изстрел по диагонала откри резултата.

Веднага след попадението объркване в отбраната на "артилеристите" можеше да доведе до доведе до втори гол. Арсенал опита бързо да отговори и Смит-Роу се озова с топката в наказателното поле. Той опита да намери Лаказет, но Кастане се намеси решително.

В 13-ата минута Пепе комбинира с Лаказет и падна в наказателното поле. Първоначално съдията отсъди дузпа, но след разглеждане на ситуацията с ВАР бе преценено, че нарушение е извън наказателното поле.

Харви Барнс опита да изненада Лено с далечен удар, но вратарят изби. Ихеаначо не успя да стигне до топката за добавка и защитата на лондончани успя да се справи. Постепенно Арсенал започна да застрашава вратата на Шмайхел. Кирън Тиърни създаваше проблеми отляво, а Пепе бе активен отдясно.

Отборът на Артета владееше топката в големи периоди и успя да направи пълен обрат до края на първото полувреме. В 39-ата минута Вилиан центрира, а сънародникът му Давид Луис с хубав удар с глава изравни. В добавеното време на първата част Ндиди игра с ръка в наказателното поле, съдията отсъди дузпа след преглед с ВАР, а Лаказет бе точен от бялата точка.

Малко преди края на първата част Емил Смит Роу получи контузия и бе заменен от Мартин Йодегор. Норвежецът се включи отлично и участва в атаката за третия гол на Арсенал. "Лисиците" пък загубиха Харви Барнс в началото на второто полувреме поради травма.

Лондончани увеличиха преднината си в 52-ата минута след великолепна атака. Пепе напредна, подаде на Йодегор, който намери Вилиан. Подаването на бразилеца бе отклонено и стигна до Пепе пред опразнената врата и той не пропусна да направи резултата 1:3. Това бе тежък удар за домакините и те реално не се възстановиха от него до края на мача.

Тимът на Брендън Роджърс опита да се върне в мача, но създаваше много малко в предни позиции. Варди бе изолиран, а защитата на гостите играеше доста по-стабилно след грешката си при първия гол в мача. В една ситуация Ихеаначо успя да се измъкне от Давид Луис, но Елнени блокира удара му. Изстрел на Олбрайтън също не намери целта.

Малко преди края на терена се появи и Пиер-Емерик Обамеянг, който имаше една възможност. Голмайсторът стреля от дистанция, но топката мина покрай вратата. В тима на Лестър се усещаше и умора след мача в четвъртък и "лисиците" нямаха сили за натиск в края. Все пак домакините имаха шанс за нов гол в добавеното време. Ихеаначо обаче пропусна отлична възможност, след като бе оставен непокрит, а секунди по-късно отново не бе точен.

ЛЕСТЪР - АРСЕНАЛ 1:3

1:0 - Тилеманс (7)
1:1 - Давид Луис (39)
1:2 - Лаказет (45-д)
1:3 - Пепе (52)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация