Милан остана в борбата за титлата след триумф в дербито с Рома (видео)

23:37
Милан остана в борбата за титлата след триумф в дербито с Рома (видео)

Милан победи Рома с 2:1 на стадион "Олимпико" в Рим в среща от 24-я кръг на Серия А.  Франк Кесие беше точен в 43-ата минута от дузпа. Жордан Верету изравни в 50-ата. Анте Ребич отново даде аванс на "росонерите" в 58-ата минута.


Гостите започнаха мача настървено и още в третата минута Ибрахимович отправи шут, който беше избит от Пау Лопес в корнер. При изпълнението му Томори се разписа, но попадението му не беше зачетено поради засада. В петата минута Златан се опита да се възползва от колебание на противниковия вратар, но ударът му с пета мина покрай близката греда. В деветата минута шведът все пак прати топката в мрежата, но и този гол беше отменен поради засада. В 15-ата Ибра и Анте Ребич пробваха удари, които обаче бяха блокирани. В 17-ата хърватинът опита шут по земя, който доведе само до корнер.


В 22-ата домакините проведоха добра атака, но Джанлуиджи Донарума улови волето на Жордан Верету. В 27-ата Симон Кяер засече с глава центриране от корнер, но топката се спря в напречната греда. Минута по-късно Мхитарян се разписа, но попадението не беше признато заради фаул в атака на Джанлука Манчини. В 31-ата Верету направи опасен дрибъл, но Томори успя да му отнеме топката с хладнокръвна намеса. В 33-ата Ребич нанесе силен шут, но не успя да преодолее Лопес. След минута испанският страж отрази и изстрел на Алексис Салемакерс.


В 36-ата "вълците" показаха зъби и застрашиха вратата на гостите, но техните удари бяха блокирани. В 38-ата Мхитарян се откъсна и пробва прехвърлящ удар, който обаче излезе в аут. В 40-ата минута Фасио настъпи Давиде Калабрия на границата на наказателното си поле, а след преглеждане с ВАР съдията посочи бялата точка за 11-ата дузпа за Милан в Калчото през сезона. Оттам Кесие за седми път през кампанията беше безпогрешен и даде аванс на своя отбор.


На почивката Браим Диас замени получилия мускулна травма Хакан Чалханоглу. В 49-ата минута шут на Тео Ернандес профуча покрай вратата. При ответната атака на "джалоросите" Верету нанесе много прецизен удар, с който изравни резултата. В 56-ата минута Ибрахимович напусна терена, след като почувства болки в бедрото.


В 58-ата Лопес сбърка със свой пас, след което Ребич получи топката, завъртя се и прониза противниковата мрежа за 2:1 в полза на "Дявола". В 64-ата Пелегрини стреля с глава, но не достатъчно силно, за да преодолее Донарума. В 67-ата Ребич също беше заменен поради мускулни проблеми. В 69-ата резервата Рафаел Леао опита изстрел, който отиде в ръцете на Лопес. В 72-ата опасен шут на Мхитарян мина покрай вратата, а малко след това Бруно Перес стреля с глава, но в ръцете на Донарума.


В 78-ата Лопес попречи на Томори да отбележи гол отблизо. Минута по-късно другият вратар се намеси при шут на Мхитарян, а Ернандес му попречи за добавка. Арменецът поиска дузпа, но такава не последва. В 81-ата минута резервата Раде Крунич опита с изпълнение почти от центъра да прехвърли излезлия Лопес, който обаче се върна и изби топката в корнер. В 85-ата Леао също имаше претенции за наказателен удар, но съдията даде знак играта да продължи.


РОМА - МИЛАН 1:2


0:1 Кесие (43' - дузпа)
1:1 Верету (50')
1:2 Ребич (58')


Рома: Лопес, Манчини, Кристанте, Фасио, Карсдорп, Вийяр, Верету, Спинацола, Пелегрини, Мхитарян, Майорал


Милан: Дж. Донарума, Калабрия, Кяер, Томори, Ернандес, Тонали, Кесие, Салемакерс, Чалханоглу, Ребич, Ибрахимович

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация