Гуардиола: Мачовете са оспорвани, но накрая успяваме да спечелим комфортно

08:29
Гуардиола: Мачовете са оспорвани, но накрая успяваме да спечелим комфортно

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола похвали своите играчи след победата с 4:1 над Уулвърхамптън. "Гражданите" записаха изразителна победа, но в мача имаше един критичен момент, когато гостите изравниха. Наставникът обаче похвали своите играчи за реакцията им след този изравнителен гол.

"Бяхме леко притеснени след изравняването за 1:1, но реагирахме добре и отбелязахме още голове. Победихме заслужено, защото играхме добре. Мачовете са оспорвани, но накрая успяваме да спечелим комфортно. След 1:1 съперникът стана по-опасен, но ние продължихме да контролираме добре топката и не се отказахме. Това е важен урок, че детайлите са важни. Цялостно погледнато смятам, че представянето ни бе много добро. Още от сутринта видях, че сме сплотени и сме готови да спечелим този двубой. Сезонът е кратък и нямахме цяла седмица за подготовка - играем толкова много мачове. Да се изправим срещу Уулвс бе трудно, както физически, така и ментално. Затова съм повече от доволен от това, което постигнахме до момента. Нека се насладим на този успех, да си починем и да започнем да се готвим за следващия мач", заяви Гуардиола.

С тази победа Сити продължи страхотната си серия от 21 поредни успеха във всички турнири. Наставникът отново похвали своите футболисти.
"Ще говорим за този рекорд в бъдещето. През зимата - ноември, декември и януари, в Англия е истински ад! Затова постижението ни е още по-впечатляващо. Много съм горд, но в същото време Ливърпул все още е шампион. За да спечелим титлата, имахме нужда от тези точки", допълни испанецът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация