Късен гол спаси Реал в дербито с Атлетико (видео)

19:06
Късен гол спаси Реал в дербито с Атлетико (видео)

Атлетико Мадрид и Реал Мадрид завършиха наравно 1:1 на стадион "Уанда Метрополитано" в дербито на върха в испанската Примера дивисион. В 15-ата минута Луис Суарес изпрати топката във вратата на Тибо Куртоа след асистенция на Маркос Йоренте. 
Карим Бензема изравни в 88-та минута след голов пас на Касемиро.

В четвъртата минута на мача Атлетико получи възможност за изстрел от фаул фронтално срещу вратата на Тибо Куртоа, но от достатъчно далечно разстояние. Луис Суарес се нагърби с изпъленнието, но след удара му топката се отклони от стената и не застраши вратата на Куртоа.


В 15-ата минута Луис Суарес изведе Атлетико напред в резултата. Уругвайският нападател получи чудесен извеждащ пас от пробилия по десния фланг Маркос Йоренте и изигра майсторски ситуацията, като се измъкна от засадата и преодоля с техничен удар бившия страж на "дюшекчиите" Куртоа.


Малко след попадението Бензема се опита да застраши вратата на Ян Облак, като французинът бе намерен от свой съотборник в наказателното поле на домакините, но ударът му не се получи.


В 29-ата минута Каземиро пробва шут от въздуха извън наказателното поле и ударът се получи опасен, като позатрудни Облак, но словенският страж все пак успя да отбие. 


В края на първата част имаше дискусионна ситуация в наказателното поле на Атлетико. След центриране от корнер топката срещна ръката на защитника на "дюшекчиите" Фелипе Монтейро, като изглеждаше, че това е по-скоро неволно. Реферът Алехандро Ернандес Ернандес се консултира с ВАР и прецени, че няма достатъчно основания за отсъждане на дузпа.


В 52-ата минута Начо Фернандес застраши вратата на Атлетико с удар с глава от близко разстояние. Ударът обаче се получи твърде слаб и не затрудни Облак. Веднага сле дтова пък имаше сериозна опасност за врататан а "лос бланкос". След грешка на Рафаел Варан Яник Ферейра Караско направи двойно подаване със Суарес и се озова очи в очи с Куртоа, но не успя да преодолее сънародника си от Белгия, който направи отлично спасяване. После пък Йоренте опита добавка от далечно разстояние, но не намери целта. Две минути по-късно се получи разбъркване пред вратата на Куртоа, което можеше да направи резултата 2:0, но играчите на Зидан оцеляха и в тази ситуация.


В 61-ата минута отбраната на гостите отново бе поставена под натиск, но този път Анхел Корея не успя да нанесе достатъчно добър удар от удобна позиция пред противниковата врата. В тази ситуация все пак останаха и съмнения за засада. В 66-ата минута пък бе ред на Суарес да застраши вратата на Куртоа, но белгийският страж уверено улови топката след изстрел на уругвайския ветеран.


В 71-ата минута резервата за Реал Мадрид Федерико Валверде тества Облак с изстрел от далечен изстрел, но словенецът реагира стабилно. В 74-ата минута първо Йоренте взе грешно решение с лош пас след опасна атака на Атлети отдясно, а това доведе и до напрежение за Облак, тъй като Бензема получи възможност да стреля от границата на наказателното поле. Шутът обаче бе доста неточен.


Големият шанс за 1:1 за Реал дойде в 80-ата минута, когато резервата Винисиус Жуниор открадна топката в полето на Атлетико, напредна и даде много хубав пас на Бензема. Облак обаче спаси удара на французина, а веднага след това и добавката на бялата "деветка". секунди по-късно "лос меренгес" получиха шанс да изпълнят пряк свободен удар от съвсем нелоша позиция, но Облак отново се прояви блестящо и отрази изстрела на Бензема.

Вратарят на Атлетико остана безпомощен в 88-та минута, когато бе матиран от Бензема, който бе изведен на чиста позиция от Касемиро. Така бе оформен крайният резултат.


АТЛЕТИКО МАДРИД - РЕАЛ МАДРИД 1:0

1:0 Суарес (15)

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация