С гол в последната секунда Нюкасъл взе точка от домакинството си на Вила (видео)

10:58
С гол в последната секунда Нюкасъл взе точка от домакинството си на Вила (видео)

Нюкасъл се спаси от домакинска загуба срещу Астън Вила с гол в последната секунда на капитана си Джамал Ласелс. Мачът завърши 1:1, за което повече могат да съжаляват гостите. Те поведоха с попадение на Оли Уоткинс в 86-ата минута, а после пропиляха три чисти положения и бяха наказани от Ласелс, който донесе точката на "свраките", засичайки с глава центриране на Джейкъб Мърфи.

Нюкасъл не спечели нито един от предишните си пет мача и се смъкна в опасна близост до зоната на изпадащите. Стив Брус направи само една промяна в състава, който започна при нулевото равенство срещу Уест Бромич - Дуайт Гейл се появи вместо Джеф Хендрик и оформи офанзивното трио, заедно с Райън Фрейзър и Жоелинтон. Хави Манкийо се възстанови от контузията си, но остана на пейката, а заради травми двубоя пропуснаха Калъм Уилсън, Мигел Алмирон и Ален Сен-Максимен.

Тийнейджърът Джейкъб Рамзи се завърна сред титулярите на Вила за сметка на Морган Сансон. Отсъствието на капитана Джак Грийлиш беше големият проблем за мениджъра Дийн Смит, който се надяваше тимът да запише първа победа от края на февруари и да се изравни по точки с Ливърпул.

В началото добър шанс се откри пред Джон Макгин, който изигра своя мач номер 100 с екипа на бирмингамци. Халфът обаче стреля в аут. Нюкасъл отговори с удар на Фрейзър, попаднал право в ръцете на Емилиано Мартинес. 

В 14-ата минута Жоелинтон се пребори с Тайрън Мингс, но беше блокиран от другия централен бранител на Вила - Езри Конса. В средата на полувремето Бертран Траоре пострада след сблъсък с Пол Дъмет и беше заменен принудително, а на неговото място влезе Ануар Ел-Гази. 

В 28-ата минута Мартин Дубравка изби силен удар на Махмуд Хасан-Трезеге. Астън Вила по-често атакуваше, докато домакините разчитаха да изненадат съперника с контри, но те не се получаваха заради липсата на прецизност при извеждащите подавания.

И след почивката съперниците се фокусираха най-вече върху това да не допуснат гол. В 53-ата минута Мат Таргет центрира от фаул, а Конса стреля с глава и малко не му достигна да открие резултата. После Джонджо Шелви нанесе удар извън наказателното поле, но той топката се отклони от негов съотборник и излезе в аут.

В средата на втората част в игра за Вила се появи и Рос Баркли, който замени Трезеге. Жоелинтон още веднъж взе грешното решение и провали добра атака на Нюкасъл с опит за подаване, вместо да стреля. Джейкъб Мърфи можеше да се превърне в герой за "джордитата", но негов удар в 82-ата минута срещна напречната греда.

Малко след това Вила излезе напред. Мат Таргет центрира, Уоткинс стреля с глава, топката се отклони от крака на Киърън Кларк, след което и от гредата, преди да спре зад голлинията. До края на редовното време гостите имаха няколко чисти положения, от които не се възползваха.

Финалният щурм на Нюкасъл изглеждаше обречен, но в четвъртата допълнителна минута Мърфи центрира и Ласелс с глава донесе така ценната точка на "свраките". Те са 16-и в класирането с 28 точки и ги чака тежка битка за оцеляване.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация