Уилфред Заха не смята, че "Животът на черните има значение"

09:33
Уилфред Заха не смята, че "Животът на черните има значение"

Капитанът на Кристъл Палас Уилфред Заха се опълчи публично на движението Black Lives Matter. Роденият в столицата на Кот д'Ивоар футболист, който от 4-годишен живее в Лондон, стана първият играч, който отказва да изпълни ритуала със заставане на коляно преди началото на мачовете в Премиър лийг, което се приема като символ в борбата с расизма.

Според Заха това е едно напълно излишно и дори в известен смисъл глупаво действие. Играчът, който се възстанови от контузия, започна като титуляр срещу Уест Бромич и това му даде възможност да изрази убежденията си публично.

"Това е толкова глупаво и излишно. Родителите ми са се възпитали да се гордея с цвета на кожата и да стоя изправен, а не коленичил. С подобни действия се самоизолираме и не постигаме нищо.

Нямам намерение да се включвам в подобни инициативи или да нося фланелка с надпис Black Lives Matter, защото това е все едно да си нарисувам мишена на гърдите", коментира 28-годишният играч, който по-всяка вероятност ще напусне Кристъл Палас през лятото.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация