Стана ясен първият съперник на Григор в Акапулко

09:41
Стана ясен първият съперник на Григор в Акапулко

Адриан Манарино ще бъде първият съперник на Григор Димитров на АТР 500 турнира в Акапулко, който ще се проведе през следващата седмица.

Българинът е поставен под №5 в схемата, което му гарантира по-нискоранкирани съперници в първите два кръга. В момента Манарино е №36 в световната ранглиста.

До момента двамата имат два мача помежду си като и двата са спечелени от Григор. Любопитното е, че последният беше преди година пак в Акапулко и завърши 6-7(8), 6-2, 7-6(2). Първата им среща пък бе през 2016-а в Делрей Бийч и приключи с двусетов успех за българина – 6-4, 7-5.

При победа над 32-годишния французин във втори кръг Димитров ще срещне победителя от мача Миомир Кецманович – Фелисиано Лопес.

В четвъртината на Димитров другият поставен е №3 Диего Шварцман, с когото той може да се срещне на четвъртфиналите.

В тази половина другите поставени са първият в схемата Стефанос Циципас и Феликс Оже-Алиасим. Циципас стартира срещу Беноа Пер, докато канадецът ще срещне Тенис Сандгрен.

В долната половина №2 Александър Зверев ще има доста интересно предизвикателство в първи кръг – испанският талант Карлос Алкарас. Каспър Рууд е евентуалният поставен съперник на германеца за четвъртфиналите, а другите по-високоранкирани в тази половина са Милош Раонич и Фабио Фонини.

В Акапулко Григор ще играе и на двойки заедно с Томи Пол. Българинът има много приятни спомени от турнира в мексиканския курорт, където през 2014-а година спечели титлата, единствена за него до момента от категория АТР 500. През миналата година той достигна до полуфиналите като победи Дамир Джумхур, Манарино и Стан Вавринка преди да отстъпи на Рафаел Надал.

tenniskafe.com

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация