Евертън с втора поредна загуба в шампионата (видео)

09:48
Евертън с втора поредна загуба в шампионата (видео)

Евертън не успя да се доближи до четворката, след като допусна домакинска загуба с 1:2 от Бърнли. И трите гола в мача паднаха през първото полувреме. Крис Ууд откри резултата в полза на гостите с първия им удар към вратата на съперника в 13-ата минута. Страхотен гол на Дуайт Макнийл удвои аванса на Бърнли в 24-ата минута. Доминик Калвърт-Люин върна едно попадение в 32-ата минута, но "карамелите" не успяха да стигнат дори до точка.

Отборът на Карло Анчелоти допуска четвърта загуба като домакин в последните си пет мача във Висшата лига. Така той не успя да се доближи до четвъртия Челси, който днес завърши 0:0 с Лийдс. Лондончани имат аванс от пет точки пред Евертън, който е шести. За Бърнли успехът е много ценен, тъй като го отдалечи на 7 точки от зоната на изпадащите.

Бърнли нямаше отбелязан гол в осем от гостуванията си от началото на сезона във Висшата лига, а преди този мач само Шефилд Юнайтед бе вкарал по-малко попадения в първенството. Тимът на Шон Дайч обаче стартира блестящо на "Гудисън парк".

Джош Браунхил открадна топката от Том Дейвис за първия гол, реализиран от Ууд. Нетипично агресивен в началото, Бърнли поведе с два гола в 24-ата минута след фантастично изпълнение на Макнийл. 21-годишният младежки национал на Англия отправи великолепен удар и завъртя топката към горния десен ъгъл на Пикфорд.

Гостите организираха още няколко добри атаки в този период и Гудмундсон удари греда малко след втория гол. "Карамелите" имаха проблеми и често губеха топката в средата на терена, което водеше до бързи нападения на съперника. Те обаче бързо успяха да се върнат в мача. В 32-ата минута центриране на Дейвис бе засечено с глава от Калвърт-Люин и резултатът стана 1:2.

Домакините имаха достатъчно време да обърнат нещата и излязоха мотивирани за второто полувреме. Тимът на Анчелоти създаде няколко положения, но не успя да реализира ново попадение. Матай Видра на два пъти пропусна, а удар на Калвърт-Люин мина покрай вратата. Неприятностите на Евертън се допълниха и от контузията на Джордън Пикфорд, който бе сменен малко преди почивката.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация