Щефан Лихтщайнер се преквалифицира на часовникар

09:30
Щефан Лихтщайнер се преквалифицира на часовникар

Бившият стълб в защитата на Лацио, Ювентус и швейцарския национален отбор Щефан Лихтщайнер стана часовникар. Екскапитанът на „кръстоносците” смени футболните обувки с пинсета и вече често е наведен над часовниковия механизъм. Миналата година той се отказа от футбола и вместо на някой стадион Щефан може да бъде видян в малко студио в кравтал „Енге” в Цюрих. Лихтщайнер е чиракувал 4 месеца, за да може да е в час с тънкостите в занаята. 

„Бих искал да натрупам опит и в други области, които ще ми помогнат по-късно - особено в работата ми като треньор. Харесва ми да няма напрежение и сега имам шанса да се запозная с нещо, което е било толкова далечно от мен. Този занаят е типично швейцарски”, признава 37-годишният бивш защитник. 

Щефан трудно ще забрави престоя си в Рим и Торино. „Станах малко италианец, но определено най-точният“, казва той с усмивка. И веднага добавя още един паралел. Този път за футбола. 

„Ако играч в даден отбор не се вписва в колектива, успехът на отбора е изложен на риск. Не е по-различно и с часовника. Грешно вмъкната частица - и хоп не работи", завършва Лихтщайнер.

Токио 2020

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация