Севиля победи Елче в отложена среща от Ла Лига (видео)

09:33
Севиля победи Елче в отложена среща от Ла Лига (видео)

Севиля победи Елче с 2:0 в отложен мач от 2-ия кръг на Ла Лига. Домакините на "Рамон Санчес Писхуан" прибавиха ценни три точки в актива си. Резултатът откри Юсеф Ен-Несири в 43-ата минута, а в 90-ата Франко Васкес вкара втория гол за своя тим. Така севилци си отмъстиха на този съперник за загубата преди десетина дни.

Андалусийци стояха по-добре през първото полувреме и на два пъти Сусо отправи опасни удари, който бяха спасени от вратаря на съперника. Елче обаче дебнеше всяка възможност и в 20-ата минута Гуидо Карийо пропусна отличен шанс с глава отблизо.

По-добрата игра на домакините обаче логично им донесе и преднина в резултата. В 43-ата минута Сусо центрира в наказателното поле, където Ен-Несири се извиси и с глава вкара за 1:0.

Севилци продължиха да стоят по-добре и през втората част и още в 48-ата минута Оскар нацели гредата отблизо. След това в 55-ата минута и Иван Ракитич не успя да се разпише от чудесна позиция, като вина за това има и блестящото спасяване на вратаря Едраг Байда. Четири минути по-късно шанс се откри и пред Ен-Несири, който обаче с глава не успя да насочи топката в очертаниятаа на вратата.

В 90-ата минута падна и втори гол за домакините. Оливер Торес проби отляво и подаде за Франко Васкес, който с пета вкара за 2:0 и подпечата успеха на своя тим.

Възпитаниците на Юлен Лопетеги се бетонираха на 4-ото място с 54 точки. Елче пък остава опасно близо до зоната на изпадащите на 17-ото място с 24 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация