Лестър елиминира Юнайтед от ФА къп (видео)

08:47
Лестър елиминира Юнайтед от ФА къп (видео)

Лестър се класира за 1/2-финалите за Купата на Англия след победа с 3:1 над Манчестър Юнайтед. Играчите на Брендън Роджърс проведоха отличен мач и надиграха своя противник, за да постигнат класирането за следващата фаза, където ще се изправят срещу Саутхамптън на “Уембли”. Головете за домакините отбелязаха Келечи Ихеаначо (24’, 78’) и Юри Тилеманс (52’), а за “червените дяволи” името си на таблото записа Мейсън Грийнууд.

Двубоят започна равностойно, но след първите десет минути “лисиците” успяха да създадат две положения пред Дийн Хендерсън, в които обаче отбраната на гостите съумя да се намеси и да предотврати попадение. Домакините откриха резултата в 24-ата минута след страхотна грешка на Фред, който върна много слабо към Дийн Хендерсън, но Келечи Ихеаначо пресече подаването и отбеляза за 1:0.

В следващите минути домакините изглеждаха по-уверения тим и пресираха добре своя противник.

“Червените дяволи” успяха да изравнят чрез Мейсън Грийнууд в 38-ата минута, когато нападателят получи идеален пас около точката за дузпа от Пол Погба и наказа неориентирата в този момент защита на своя противник.

В 44-ата минута Аойсе Перес отправи опасен удар по посока на вратата на Ман Юнайтед, но топката премина на сантиметри от гредата на Хендерсън.

Лестър излезе отново напред седем минути след началото на втората част, когато Юри Тилеманс се освободи много добре след двойно подаване, напредна и с много точен шут в десния ъгъл на вратата за 2:1.

В 59-ата минута играчите на Солскяер Мейсън Грийнууд отне топката, направи добър пробив по левия фланг, нахлу в наказателното поле, но успоредният му пас бе изчистен в последния момент от Чалар Союнджу. В ответната атака Джейми Варди преодоля на скорост Хари Магуайър, остана очи в очи с Хендерсън, но само за да види как изстреляната топка премина на сантиметри от вратата. В тези минути играчите на Брендън Роджърс държаха срещата под контрол.

“Червените дяволи” успяха да вдигнат оборотите едва когато Оле Гунар Солскяер направи цели четири промени, а на терена се появиха Единсон Кавани, Люк Шоу, Бруно Фернандеш и Скот Мактоминей.

Играчите на Брендън Роджърс отбелязаха ново попадение в 78-ата отново чрез Келечи Ихеаначо, когато отлично центриране на Обрайтън от фаул го намери на задната греда и той прати топката под гредата за 3:1. Десет минути по-късно Каспър Шмайхел трябваше да се намесва след отлично изпълнение на пряко свободен удар на Бруно Фернандеш, но това бе единственото по-сериозно действие, с което играчите на Солскяер се опитаха да променят нещо. В крайна сметка Лестър спечели срещата и очаква след около месец сблъсък със Саутхамптън, а за Ман Юнайтед остава да се съсредоточат върху борбата в първенството и Лига Европа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация