Байер Леверкузен има нов треньор

12:44
Байер Леверкузен има нов треньор

Ръководството на Байер Леверкузен уволни старши треньора на тима Петер Бос заради слаби резултати и назначи на негово място Ханес Волф. Нидерландският специалист Петер Бос пое "аспирините" през 2019 година и бе близо да класира тима в Шампионска лига през миналия сезон, но в сетния миг пропусна тази възможност, след като Леверкузен завърши пети в класирането. 

Байер стартира добре през този сезон, но напоследък тимът е в криза и се смъкна на шесто място в таблицата след тежката загуба с 0:3 от средняка Херта в неделя. Новият наставник Ханес Волф подписа договор до края на сезона. 

Волф е 39-годишен, за последно работи като селекционер на юношеския национален отбор на Германия до 18 години. Специалистът е водил още отборите на Щутгарт и Хамбургер. 

"Ханес изповядва футбола, който искаме нашия отбор да играе: бърз, агресивен, атакуващ, атрактивен. И най-вече успешен. Амбициите ни да играем в Европа остават и трябва поне да защитим сегашната си шеста позиция в класирането", коментира спортният директор Симон Ролфс.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация