Ван Бастен иска футбол без засади

18:45
Ван Бастен иска футбол без засади

Нидерландската легенда Марко ван Бастен изрази мнение, че футболът ще спечели, ако правилото за засадата бъде премахнато. Бившият нападател на Аякс и Милан сподели и какво мисли за начина, по който се използва системата за видеоповторения ВАР във футбола. 

"Много ми е любопитен въпросът с правилото за засадата, защото съм убеден, че това правило не е добро. Поне бих опитал да изпробвам и да видя как би било без него, за да покажа, че футболът е възможен и без правилото за засадата. Убеден съм, че футболът ще спечели от премахването на това правило. Футболът е фантастична игра, но мисля, че може да бъде направено много, за да бъде той по-добър, по-атрактивен, по-интересен и по-вълнуващ. Трябва да работим върху това", заяви пред Sky Sports Ван Бастен. 

Нидерландецът вярва още, че "трябва да направим нещо" по отношение на това, че често се губи много време по време на мач, когато има контузии, или се изпълняват тъчове например. Той смята, че би било добра идея и във футбола, по подобие на баскетбола, да има чисто игрово време, като се спира часовникът. 

Що се отнася до ВАР Ван Бастен сподели: "Много съм разочарован от начина, по който се използва ВАР в момента".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация