Турция шокира Нидерландия на старта на квалификациите (видео)

10:17
Турция шокира Нидерландия на старта на квалификациите (видео)

Турция шокира големия фаворит в квалификационна Група G за Мондиал 2022 Нидерландия, след като победи "лалетата" с 4:2 на "Ататюрк". Хеттрик на Бурак Йълмъз (15', 34'-дузпа, 81') и едно попадение на Хакан Чалханоглу  попариха селекцията на Франк де Бур, която владееше топката и атакуваше повече. 1/4 час преди края двубоят стана още по-интересен, след като Нидерландия върна два гола в рамките на минута чрез Дейви Клаасен (75') и Люк де Йонг (76'). Йълмаз обаче оформи своя хеттрик в 81-вата минута и сложи край на надеждите на гостите.

Франк де Бур трябваше да промени плановете си непосредствено преди началото на мача. Селекционерът на "лалетата" бе решил да заложи на вратата на Силесен, но стражът на Валенсия получи контузия по време на загрявката и бе заменен от Тим Крул.

Гостите започнаха по-добре, като Депай и Мален пропуснаха по една добра възможност, но в 15-ата минута се оказаха изоставащи в резултата. Турците организираха смъртоносна контраатака след корнер пред тяхната врата. Чалханоглу намери Бурак Йълмаз на границата на наказателното поле. Неговият удар рикошира в Де Лихт и топката влезе в левия ъгъл.

Двубоят продължи да се развива по прекрасен начин за домакините, които в 34-тата минута получиха дузпа заради това, че Мален повали Йокушлу. Йълмаз бе точен от бялата точка за 2:0.

В 44-тата минута Де Лихт засече с глава центриране от корнер. Топката срещна гредата, след което Йокушлу изчисти с глава. Нидерландците претендираха, че кълбото е преминало голлинията, но в крайна сметка попадението не бе зачетено.

В самото начало на второто полувреме Турция нанесе трети удар. Мерас изведе много добре Чалханоглу, който направи няколко докосвания и стреля в ъгъла за 3:0.

В 75-ата минута Дейви Клаасен върна едно попадение, след като много технично овладя в наказателното поле центриране на Депай, обърна се и от няколко метра порази целта. Само минута след това резултатът вече бе 3:2. Отново Депай центрира отляво, Люс де Йонг се наведе максимално, за да засече с глава. Топката рикошира в Чакър и отново в нападателя, след което влезе във вратата.

Надеждите на гостите за запомнящ се обрат обаче траяха само няколко минути, тъй като в 81-вата Йълмаз оформи своя хеттрик след много добро изпълнение на пряк свободен удар.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация