Ясен Петров: Сблъсък с действителността

11:15
Ясен Петров: Сблъсък с действителността

Селекционерът на България Ясен Петров бе разочарован след домакинското поражение с 1:3 от Швейцария в първия квалификационен мач на трикольорите за Катар 2022. Въпреки това той похвали петима родни национали за представянето им. Това са появилите се като резерви Спас Делев, Илиан Илиев, Момчил Цветанов, Ивайло Чочев и Атанас Илиев.

“Определено сблъсък с действителността. В този си вид сме за първи път. Детински грешки. Добър отбор наказва такива детински грешки. През втората част се опитахме да играем футбол, нещата бяха по-прилични. Не мога да си обясня това поведение. По време на тренировките показаха, че искат. През второто полувреме имаше промяна, но е много трудно да се върнеш от 0:3. Истината е, че в този си вид защитата се вижда за първи път. Не искахме да правим промени в нея, защото постепенно влязоха в мача. Швейцария са с класа над нас и чисто физически. 

Всички, които влязоха на смяна, се представиха на добро ниво. Срещу Италия трябва да сме много концентрирани от първата минута. Футболът се играе 90, а не 45 минути”, каза Ясен Петров.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация