Де Бур иска разгром срещу Гибралтар

17:39
Де Бур иска разгром срещу Гибралтар

Поставянето на повече нападатели в стартовия състав няма да доведе непременно до отбелязването на много голове срещу Гибралтар в световната квалификация между двата тима, предупреди селекционерът на Нидерландия Франк де Бур в навечерието на мача във вторник. Той обаче подчерта, че всяка победа с по-малко от 5:0 като гост няма да бъде задоволителна.

"Поставянето на повече нападатели не е задължително, че ще улесни нещата, защото ще стесни пространствата пред нас", каза той на пресконференция.

"Но ако двамата ви централни защитници действат по същество офанзивно, тогава те също могат да бъдат използвани като нападатели. В днешния футбол трябва да имате много движения и комбинации", добави Де Бур.

Нидерландия започна кампанията си в квалификациите за Мондиал 2022 в Катар с изненадваща загуба с 2:4 от Турция миналата сряда, но в събота победи Латвия с 2:0 в Амстердам.

"В крайна сметка това 2:0 срещу Латвия не беше добър резултат, ако се отчетат всички шансове, които създадохме. Трябваше да вкараме поне седем гола. Ако нещата са по-трудни, може да се задоволим с по-малко. Норвегия спечели в Гибралтар с три гола, а Гибралтар загуби с 1:4 в Черна гора, но ние се надяваме да вкараме повече. За това трябва да поддържаме високо темпо и да не им позволяваме да си поемат дъх. Колко гола? Поне пет, но за предпочитане повече", каза още де Бур.

Селекционерът беше предпазлив както към терена, така и към противника.

"Не мисля, че трябва да мотивирате Гибралтар за мач срещу Нидерландия. Те го очакват с нетърпение дълго време и ще бъдат мотивирани на 300%. Това също не е най-добрият терен, на който сме играли, това също е ясно. Но не е толкова лошо, че добрият футбол да бъде невъзможен", каза още Де Бур.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация