Япония вкара 14 гола на Монголия в световна квалификация (видео)

20:07
Япония вкара 14 гола на Монголия в световна квалификация (видео)

Япония разгроми с невероятния резултат от 14:0 Монголия в мач от втория кръг на квалификациите в зона "Азия" за световното първенство по футбол в Катар през 2022 година. 

С успеха японците събраха 15 точки от 5 мача в група 8 и при победа срещу Миянмар на 3 юни ще си гарантират и на теория класиране за следващата фаза на квалификациите. Хеттрик за Япония в мача вкара Юя Осако. По два гола реализираха Киого Фурухаши, Юня Ито и Шо Инагаки, а по веднъж мрежата на Монголия намериха Даичи Камада, Такуми Минамино, Хидемаса Морита и Такума Асано. Защитникът на Монголия Хаш-Ердене Туя пък си отбеляза автогол малко преди почивката, с който направи резултата 5:0 в полза на японците. 

Монголците, които заемат последно място в групата с едва 3 точки и една победа в седем мача, се държаха сравнително прилично до 65-ата минута, като изоставаха само с 0:6. В последните 25 минути на мача те обаче рухнаха и допуснаха нови осем гола, като заключителните три паднаха в рамките на по-малко от 180 секунди в добавеното време. Заради ограниченията в борбата с коронавируса в Монголия централноазиатската страна бе принудена да домакинства на стадион "Фукуда Денши" в Чиба, Япония, която допълнително обезсърчи играчите на словашия треньор Растислав Бозик.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация