Ясен Петров: Натрупа се умора във футболистите

21:51
Ясен Петров: Натрупа се умора във футболистите

Националният селекционер Ясен Петров говори в Белфаст преди утрешната световна квалификация със Северна Ирландия. Пловдивския Джанини заяви, че е принуден да прави промени в състава и е време да заложи на свежи футболисти с по-малко опит с националната фланелка.

"Принудени сме да направим промени, натрупа се умора във футболистите, а ние имаме млади и свежи хора, които не са играли досега. Смятам, че ще им се получат нещата и дай боже да постигнем добър резултат. Гледахме Северна Ирландия срещу Италия и САЩ. Надявам се да знаем достатъчно, но са имали два много тежки мача. Това за нас е трети пореден мач срещу отбор, който е пред нас в ранглистата. Няма да бъде лесно, но ще опитаме да играем футбол и да търсим резултат. Без да подценяваме отбора на Северна Ирландия", каза Ясен Петров.

"При всички положения трябва да вкараме гол. Задължително е и да запазим вратата си „суха”. Принудени сме да направим промени, защото има умора във футболистите, а ние имаме свежи и млади хора. Ще дадем шанс на такива, които не са играли и дано ни се получат нещата. Ние нямахме много време за работа, това не е оправдание. В момента градим почти нов отбор. Досега имаме пет дебютанта, утре ще има нови хора. За някои от тях това ще са първи мачове в националния. Трябва ни време, което го нямаме, но имахме тежки мачове срещу Швейцария и Италия. Изиграхме много слабо полувреме срещу първите. Отборът показва по-добро лице и искаме да постигаме резултати, а за всеки следващ мач се надяваме да стъпим на позитивното и да показваме по-добри изяви", добави селекционерът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация