Недоволството срещу Катар расте

18:13
Недоволството срещу Катар расте

Организацията Амнести Интернешънал призова националният отбор на Англия да се присъедини към колегите си от Германия, Норвегия и Нидерландия, които изразиха своя протест срещу потъпкването на човешки права от страна на организаторите на Световното първенство в Катар следващото лято.

Според различни доклади около 6500 работници мигранти са загубили живота си през последното десетилетие по време на строежите на стадионите и другите съоръжения, необходими за провеждането на Мондиал 2022, а футболистите на Германия, Нидерландия и Норвегия изразиха по различен начин несъгласието си с това на старта на световните квалификации.

"Английските футболисти ще бъдат водени от собствената си съвест, но ако последват примера на другите отбори, ни ще сме изключително щастливи. Хари Кейн и неговите съотборници могат да прочетат множеството доклади за експлоатацията на мигрантите работници в Катар и бързо ще разберат колко сериозен е проблемът. Много е важно ФИФА, ФА и отделните отбори и играчи да използват своето влияние, за да продължават да поставят катарските власти под напрежение и те да изпълнят обещаните трудови реформи", заяви директорът на Амнести Великобритания Кейт Алън.

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт разкри, че се водят разговори между Футболната асоциация и Амнести за ситуацията. "Доколкото разбирам, от Амнести не искат турнирът да бъде отложен или преместен. Те работят, за да покажат проблеми, върху които може да се работи. Важно е да си сътрудничим с такива организации", коментира Саутгейт. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация