Емил Костадинов: Този отбор има качества и бъдеще

17:27
Емил Костадинов: Този отбор има качества и бъдеще

В сряда вечер националният отбор на България завърши 0:0 при визитата си на Северна Ирландия и взе първа точка в квалификациите за световното първенство в Катар догодина. Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Емил Костадинов окачестви представянето в Белфаст като добро и посочи, че то показва, че националният отбор има бъдеще с младите момчета, с които разполага, но все още предстои много работа. 

"Общо взето от вчерашния мач съм доволен. Взехме точка и дадохме шанс на много млади момчета да дебютират. Видяхме, че не е толкова голям рискът. Младите се справиха, доколкото могат в момента", заяви Костадинов преди прибирането на тима в София. 

"Мисля, че този отбор има качества и бъдеще, но все още не са стиковани. Преди тези три мача (бел. ред. с Швейцария, Италия и Северна Ирландия) нямахме нито един официален или приятелки мач, така че треньорът да разбере качествата на всеки един футболист. Но имаме момчета с бъдеще и е важно те да оценят, че носят националната фланелка", каза още Костадинов. 

На въпрос дали тримата капитани в един мач са символ, че националният отбор търси своите лидери, Костадинов отговори, че "ядрото е лидерът, всички трябва да бъдат лидери". 

"Бъдещето ще покаже какво ще стане с този отбор. През юни имаме мачове със Словакия и Русия, но тогава треньорът ще има възможност да избистри идеите си да привлечем още някой друг нов футболист в отбора", завърши вицепрезидентът на Българския футболен съюз.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация