Берба: Очаквам Хари Кейн да добави още една "Златна обувка" към своята колекция

13:46
Берба: Очаквам Хари Кейн да добави още една "Златна обувка" към своята колекция

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед, Тотнъм и Фулъм Димитър Бербатов коментира битката за голмайсторския приз в Премиър лийг за този сезон. Българинът, който спечели отличието през 2011 година, е убеден, че нападателят на "шпорите" Хари Кейн ще победи в надпреварата. Въпреки това рекордьорът по голове за националния ни отбор се надява Патрик Бамфорд от Лийдс да пребори конкуренцията за тази награда. 

"Гледайки към надпреварата за "Златната обувка", аз съм толкова изненадан и щастлив, че Бруно Фернандеш е в борбата за нея със своите 16 гола. За един халф да бъде сред претендентите за тази наградата показва колко добър играч е той. Добре е да видя и че Патрик Бамфорд е замесен в борбата със своите 14 попадения. Това е чудесно доказателство за неговите качества. Въпреки това в крайна сметка този, който трябва да бъде победен, е Хари Кейн, ако се предпази от контузии. Очаквам той да добави още една "Златна обувка" към своята колекция. Остават само още осем-девет мача и реалистично още два-три негови гола могат да са достатъчни.

Не виждам как Кейн или Мохамед Салах няма да вкарат в оставащите си двубои. Това са две голови машини и през изминалите няколко години те винаги се борят за "Златната обувка". Мисля, че Бамфорд също може да ги постави под напрежение. Той прави страхотен сезон и обичам историите за аутсайдери, така че и аз му стискам палци", написа Бербатов в колонката си за Бетфеър.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация