Синер и Хуркач ще спорят за титлата в Маями

13:11
Синер и Хуркач ще спорят за титлата в Маями

Яник Синер се класира за първия си финал на турнир от сериите Мастърс 1000, след като обърна Роберто Баутиста Агут в полуфиналите на Маями Оупън – 5-7, 6-4, 6-4, за около два часа и половина игра.

Двубоят започна с пробив за испанеца, но младият италианец го върна в шестия гейм. Все пак, Баутиста Агут показа по-здрави нерви в края на частта и пречупи съперника в 11-ия гейм, след което сервира успешно за сета. Във втората част Синер дочака своя момент, след като по-рано отрази четири брейкпойнта при 3-3, за да вкара мача в заключителна трета част.

В нея Баутиста Агут поведе с пробив и 3-1 гейма, но изпусна контрола върху сета. Синер не само се върна в частта, но направи и нов пробив в десетия гейм, за да си подпечата класирането за неделния финал. Това ще бъде първо негово участие в спор за титлата на турнир от Мастърс 1000 в едва четвъртата надпревара от подобна категория, в която играе.

В спор за трофея той ще се изправи срещу друг дебютант на финал от Мастърс 1000 – Хуберт Хуркач. Полякът, отстранил в предишния кръг номер 2 в схемата Стефанос Циципас, взе скалпа и на намиращия се в страхотна форма Андрей Рубльов след 6-3, 6-4. Хуркач дръпна на бърза ръка с 5-1 гейма, като въпреки че пропусна пет сетбола, в крайна сметка затвори частта с 6-3.

Вторият сет стартира с брейк за поляка, който в края се справи със съпротивата на руснака, реализирайки третия си мачбол за финал в Маями. Синер и Хуркач нямат мач помежду си, като и двамата са с по две титли на ниво ATP.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация