Обрат в преговорите между Арсенал и Реал за Йодегор

13:19
Обрат в преговорите между Арсенал и Реал за Йодегор

Реал Мадрид коренно е променил позицията си по отношение евентуалната продажба на Мартин Йодегор през лятото. В последните дни усилено се твърдеше, че от "Белия балет" нямат намерение да продават този играч и ще си го върнат от Арсенал през лятото, след като изтече наемът му на "Емиратс". Сега обаче на "Сантиаго Бернабеу" изглежда са променили решението си по този въпрос и са склонни да преговарят с "Артилеристите" за евентуална продажба, пише "The Times".

Йодегор премина в Арсенал през януари с договор за наем до лятото. Той обаче бързо се вписа в състава на Микел Артета, който иска да го задържи за постоянно. Твърди се, че и 22-годишният футболист има желание да остане на "Емиратс", а последните информации са, че шансът това да се случи се увеличава.

Причината за промяната на позицията на Реал Мадрид е, че в клуба искат спешно да съберат средства за привличането на Ерлинг Холанд от Борусия (Дортмунд). За целта от "Кралския клуб" ще трябва да се разделят с няколко играчи, а в списъка с нарочените за продажба е попаднал и Йодегор.

Тепърва предстоят разговори между Реал Мадрид и Арсенал относно трансфера на норвежеца. В договора за наем няма заложена клауза за откупуване, така че двата клуба ще трябва да постигнат съгласие за цената на футболиста. От Реал ще опитат да вземат максимално голяма сума за него. Според Тransfermarkt в момента цената му е около 40 милиона евро.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация